Razgovor sa Stevanom Kojićem i Karolinom Mudrinski u Salonu MSU

Razgovor sa Stevanom Kojićem i Karolinom Mudrinski u Salonu MSU

Razgovor sa Stevanom Kojićem i Karolinom Mudrinski održaće se u nedelju, 23. avgusta u 13 časova u Salonu MSU (Pariska 14).


Muzej savremene umetnosti poziva na razgovor i predstavljanje radova umetnika Stevana Kojića i Karoline Mudrinski u nedelju, 23. avgusta u 13 časova u Salonu MSU.Predstavljanje umetnika biće organizovano poslednjeg dana izložbe “Besformno: promenjiva stvarnost u umetnosti novih medija“. Razgovor  će voditi kustos izložbe i Salona MSU Una Popović.

Dvoje novosadskih umetnika održaće prezentaciju o radovima predstavljenim na izložbi, a tokom razgovora nadovezaće se i na sopstvena iskustva istraživanja, spajanja i eksperimentisanja unutar umetnosti, nauke i tehnologije. 

Stevan Kojić predstavlja se segmentom rada pod nazivom Samoodrživi sistemi apsurda. Celokupan rad podrazumeva transmedijske prostorne instalacije u kojima umetnik teži da otkrije vezu između pojedinca, društva, tehnologije i prirode. Pomoću elektronskog otpada autor istražuje alternativni bio-društveni potencijal, postavlja pitanja odnosa živog organizma i mašinskog sistema.Karolina Mudrinski predstavljena je na izložbi hologramskom instalacijom Konačna polja, koja se zasniva na ideji o potrebi korišćenja matematičkih teorija kao bazičnih modula u vizuelnoj umetnosti. Umetnica je magistrirala digitalnu umetnost na interdisciplinarnim studijama Fakulteta umetnosti u Beogradu, a sve češće se bavi istraživanjem u mediju holograma.

Izložba “Besformno: promenjiva stvarnost u umetnosti novih medija“ je nastala kao rezultat saradnje Muzeja savremene umetnosti i Bilgi Univerziteta iz Istanbula. Pored Stevana Kojića i Karoline Mudrinski, na izložbi učestvuje još osamumetnika iz Turske i Srbije. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services