Publika u Parizu učestvovala u projektu studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu

Publika u Parizu učestvovala u projektu studenata Akademije umetnosti u Novom Sa

Katedra za Nove likovne medije Departmana likovnih umetnosti, Akademija u Novom Sadu predstavila je projekat "Vizuelne transpozicije identiteta i prostora" u Srpskom Kulturnom centru u Parizu u periodu od 7. do 13. marta.

 

 

 

Studenti Katedre za nove likovne medije: Vanja Novaković, Jelena Gajinović, Luka Stojanović i Tijana Jevrić predstavili su se francusko-srpskoj publici sa dvodnevnim programom kojim je rukovodila Sunčica Pasuljević Kandić, stručni saradnik.

Okupljeni studenti su za francusko-srpsku publiku održali i javnu radionicu #IDPLACES koja je putem psihogeografske šetnje učesnicima radionice predstavila manje popularizovane identitetske tačke grada Pariza.

Publika je imala priliku da se uključi u panel diskusija o Konstrukciji i dekonstrukciji identiteta gde su studenti: Vanja Novaković, Jelena Gajinović, Luka Stojanović i Tijana Jevrić predstavili svoja istraživanja. Sa publikom je pokrenuta diskusiju na temu sagledavanja identiteta iz pozicije tri različite generacije.

Tokom boravka uspešno su pokrenuti pregovori između studenata i Srpskog kulturnog centra o budućoj saradnji. 

Projekat je uspešno ostvario cilj kreiranja novih prilika za okupljene studente. Program je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Akademije umetnosti u Novom Sadu.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services