Predavanje pionira post-gravitacione umetnosti Dragana Živadinova | "Creative Backslash"

Predavanje pionira post-gravitacione umetnosti Dragana Živadinova | "Creative Ba

Uvodno predavanje konferencije "Creative Backslash" održaće pionir post-gravitacione umetnosti Dragan Živadinov, u sredu, 12. juna od 18:30 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6).

 

 

 

Trodnevna međunarodna konferencija "Creative Backslash: from precarious individuals to resilient organizations" okupiće 17 zanimljivih predavača i oko 150 delegata iz više od 15 zemalja u dijalogu o izazovima kreativnog rada.

Konferenciju otvara legendarni slovenački umetnik i pozorišni reditelj Dragan Živadinov, svojim predavanjem u Kulturnom centru Beograda, koje je besplatno i otvoreno za publiku.

Od 12. do 14. juna, Nova Iskra će predstaviti trodnevni međunarodni forum pod naslovom Creative Backslash: from precarious individuals to resilient organizations, u Kulturnom centru Beograda i Fabrici.

Konferencija će okupiti 17 predavača i 150 delegata - umetnika, kreativnih preduzetnika, predstavnika habova, studenata, profesora i kreatora politika - iz više od 15 zemalja, uključujući Tursku, Grčku, Veliku Britaniju, Španiju, Portugal, Sloveniju, Slovačku, Francusku, Belgiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Kompletan program konferencije sada možete pogledati na ovom linku.

Kao inspirativni uvod u radni deo konferencije, u sredu 12. juna u Kulturnom centru Beograda, u okviru konferencije će biti održano i performativno predavanje legendarnog slovenačkog umetnika i pozorišnog reditelja Dragana Živadinova pod nazivom Post-gravity Art. Ovaj događaj je besplatan i otvoren za širu javnost, bez prethodnog prijavljivanja.

Živadinov je sa svojom poslednjom, zapaženom predstavom otvorio prošlogodišnji Bitef festival, a ovom prilikom će govoriti o svojim projektima usmerenim na umetničko istraživanje svemira i realizaciju kosmo-kinetičkih umetničkih projekata, koji uključuju pedesetogodišnji teatarski proces "Noordung" (1995-2045.), osnivanje kulturnog centra evropskih svemirskih tehnologija KSEVT u Vitanju i brojne druge umetničke akcije koje prevazilaze naše planetarne okvire. Pored toga što je jedan od osnivača kultnog projekta-države NSK i pozoriošne trupe Gledališče sester Scipion Našice, Živadinov je kandidat za kosmonauta i stanovnik "Zvezdanog grada" nadomak Moskve.

Program konferencije je podeljen u tri tematska nivoa: alone (individualni nivo), together (nivo saradnje) i united (nivo organizacije). Kroz predavanja, radionice i panel diskusije dotaći ćemo se nekih od najbitnijih izazova u domenu kreativnog rada, kreativnih profesija i organizacija, kroz teme kao što su odnos kreativnog rada i mentalnog zdravlja, prostori ko-kreacije, učenje kroz saradnju, lični razvoj, otpornost (resilience) pojedinaca i dizajn organizacija, ili blockchain kao alat za kolaboraciju.

Učešće u celoj konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju. Umetnici, autori, istraživači, kreativni profesionalci i preduzetnici, predstavnici habova, studenti ili edukatori zainteresovani za konferenciju mogu se prijaviti putem ovog linka - do srede, 5. juna u ponoć.

Među predavačima su Rachel Doern i Aleksandar Brkić sa vodećeg londonskog univerziteta Goldsmiths, zatim predstavnici habova Collaborativa, Makers of Barcelona, Poligon ili CRU Cowork, zatim Brano Frk iz slovačke organizacije za dizajn učenja Oppus, Dragana Jevtić iz Kreativnog menorstva, Nikola Veličković iz GI Group, kao i Darija Medić iz Diplo Fondacije i Marko Novaković koji stoji iza nagrađivanog projekta "Klijent je uvek u pravu".

Pored brojnih predavanja i prezentacija, četiri paralelne radionice vodiće profesor Jovan Čekić sa FMK-a (Kreativne strategije), Atilim Sahin iz turske organizacije ATOLYE (Kako graditi zajednice), Nana Radenković ispred Nove Iskre (Timska kultura) i Eva Velimirović koja će održati kratki trening o ličnoj organizaciji i planiranju.

Projekat Connect 4 Creativity ima za cilj da promoviše interkulturalni dijalog kroz povezivanje kreativnih habova i zajednica u umreženu zajedničku budućnost.

Connect 4 Creativity je 18-mesečni projekat pod vođstvom Britanskog saveta, u partnerstvu sa Univerzitetom Abdulah Gül, i tri kreativna haba - Atölye u Turskoj, bios u Grčkoj i Nova Iskra u Srbiji.

Projekat sufinansiraju Evropska unija i Republika Turska, kroz program Interkulturalnog dijaloga, uz podršku Yunus Emre Instituta iz Turske  i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services