Performans "Experimental Extreme Movement + KUKA KR 210" | MSUB

Performans "Experimental Extreme Movement + KUKA KR 210" | MSUB

Performans "Experimental Extreme Movement + KUKA KR 210", biće predstavljen u subotu, 15. juna u 13 časova u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu (MSUB, Ušće 10, Blok 15).


 

 


 

U okviru retrospktivne izložbe Dragana Ilića (Re)evolucija, u subotu, 15. juna u Muzeju savremene umetnosti održaće se performans Experimental Extreme Movement + KUKA KR 210.  Peformans izvodi Zlajovick uz pomoć robota KUKA KR 210 po koncepciji i koreografiji Dragana Ilića.

Retrospektivna izložba Dragana Ilića pravi presek kroz njegov višedecenijski stvaralački opus prikazom najznačajnijih konceptualnih celina i odabranih umetničkih projekata u različitijim medijima koje je realizovao u Australiji, SAD, Japanu ali i u Beogradu – u SKC-u, CZKD-u i drugim institucijama. Ilić je beogradskoj publici prevashodno poznat po radikalnim interaktivnim perfomansima gde je publika pozvana da umetnika gađa velikom količinom narezanih olovaka, crtežima koje radi uz pomoć robota, kao i umetničkom prostoru ITS-Z1 koji je osnovao u Ritopeku.

Dragan Ilić (rođen u Beogradu 1948) školovao se na ANU (u okviru Australijskog nacionalnog univerziteta), Umetničkoj školi u Kanberi, 1974–75, kao i na Millenium Film Lab, Dov S-S Simens’ filmskom programu u Njujorku 1986. godine. Delovao je na umetničkoj sceni u Australiji i potom više decenija u Njujorku, sve do povratka u Beograd, gde je 2007. godine pokrenuo umetnički prostor ITS-Z1 u Ritopeku. Ilić je izlagao i izvodio performanse u Australiji, SAD, Japanu, Južnoj Koreji, Belgiji, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, itd. Bio je aktivan u galeriji Fashion Moda u Bronksu početkom osadesetih, koja je u organizaciji Dženi Holcer i Štefana Ajnsa predstavljena na izložbi documenta 7 u Kaselu 1982. godine (izlagali: Kiki Smit, Kit Haring, Džon Fekner, Keni Šarf, Tom Oternes, Luiz Loler, Dragan Ilić i drugi). Poslednjih godina Ilić je nastupao na prestižnom festivalu Ars Electronica u Lincu.

Subota, 15. jun u 13 časova
Muzej savremene umetnosti

Experimental Extreme Movement + KUKA KR 210
performans, cca 7’
Pokret: Zlajovick
Zvuk: Miroslav Savić Mipi
Programer: Stefan Jeftić
Koncept i koreografija: Dragan Ilić

Na naslovnoj: Dragan Ilić: Bez naziva (KUKA KR 210), 2017, performans: Lidija Ilić & Zlajovick (frejm iz video zapisa performansa)

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services