Otvoren 6. Bašta fest!

Otvoren 6. Bašta fest!

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, otvoren je 4. jula pod vedrim nebom u Bajinoj Bašti.

 

Ovaj uzbudljiv festival stavlja akcenat na filmove sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, kao i na zanimljiv rad reditelja sa glumcima. Ove godine, festival se održava šesti put, od 4. do 7. jula.


 


Neobičan festival na zapadu Srbije, Bašta fest predstavlja uzbudljiv spoj prirode i filmskog stvaralaštva, a od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički i prateći program na ovu regiju. Prirodno udruživanje entuzijastičnog tima oko organizovanja jednog ovakvog festivala rezultiralo je njegovom autentičnošću i iskrenim gostroprimstvom, a najveći kvalitet Bašta festa sasvim sigurno je njegova nekonvencionalnost i neposrednost u okviru svih programskih celina.

Kako i svake godine festival otvori mlado i zapaženo glumačko lice, ove godine je ta uloga pripala Isidori Simijonović, zvezdi serijala “Jutro će promeniti sve” i “Ubice moga oca”.

Isidori su se ispred velikog filmskog platna pridružili direktor festivala Jovan Jelisavčić i umetnička direktorka Maja Šuša, koji su se zajedno zahvalili svima koji su omogućili da se festival dogodi. Podršku festivalu svake godine daju i velika glumačka imena, a nakon Dragana Bjelogrlića i Branislava Lečića, ove godine je festival podržao sjajni Nebojša Dugalić.

Festival je započeo filmskim, takmičarskim programom, a nakon toga publika se preselila u park “Borići” na muzički program za koji je bio zadužen di džej Shoomadisco.Bašta fest traje do 7. jula, a na njemu će u narednim danima biti prikazano još 17 domaćih i inostranih kratkih igranih filmova. Svečano zatvaranje odigraće se na jezeru Perućac, a film koji zatvara festival jeste debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Raška Miljkovića - „Zlogonje“.

Na zatvaranju će takođe biti dodeljene festivalske nagrade. Svi festivalski programi su besplatni.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services