ODISEJA 02

ODISEJA 02

Predstavljamo drugi broj ODISEJE - nezavisnog, tromesečnog časopisa o nauci u društvu!

Za grafičko i vizuelno oblikovanje časopisa "Odiseja" još jednom je zaslužna nagrađivana art direktorka Milena Savić, a naslovnu stranu je ilustrovao Adam Ejveri, britanski autor koji je ilustrovao neke od najznačajnijih svetskih publikacija kao što su New York Times i Guardian.

 

 

 

„Odiseju“ vodi urednički tim koji čine Nikola Zdravković i Jovana Nikolić. Luna Đorđević uređuje „Odisejino“ raznoliko prisustvo na društvenim mrežama.

U novom broju, Odiseja se okreće društvenim razlikama: od nejednakosti, nečega po čemu se Srbija nažalost nalazi u samom vrhu Evrope, preko analize deset godina inkluzivnog obrazovanja dece sa autizmom u Srbiji.

Takođe, možete pročitati istraživanja mitova o genijima i kreativnom stvaralaštvu, homoseksualnosti u srpskim srednjovekovnim crkvenim spisima, i etnografije kroz šest ličnih priča iz života Roma u Srbiji.

Uredništvo i saradnici časopisa Odiseja, pratili su aktuelnosti iz zemlje i sveta, razgovarali sa istraživačima, čitali zanimljiva non-fiction izdanja dostupna na našem tržištu, ali i uveli dve nove rubrike.

Sadržaj, teme, fokus, aktuelnosti i komentare, možete pratiti na ovom linku.

Bogato ilustrovan, obiman i inovativan, časopis čitaocima nudi sadržaj koji je inspirisan naukom, sa pričama koje nedostaju na domaćem medijskom tržištu.

Izdavač časopisa je izdavačka kuća Horizonti d.o.o. Beograd.

“Odiseja” je sveobuhvatnu finansijsku podršku dobila iz fonda Evropske unije, European Endowment for Democracy.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services