Izložba vajara/ki Srbije 2019

 Izložba vajara/ki Srbije 2019

Svečana promocija kataloga i dodela nagrada Izložbe vajara/ki Srbije 2019 biće održana u četvrtak 11. jula u 20 časova u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu u Beogradu.

Istog dana, u 21h biće održan i performans umetnika iz hrvatske Josipa Pina Ivančića pod naslovom Rekvijem za… performans.

 Izložba vajara/ki Srbije je tradicionalna godišnja izložba revijalnog karaktera.

Na izložbi učestvuje 35 umetnika i 37 umetnica sa svojim recentnijim radovima. Objekti se kreću od malog formata do prostornih instalacija. Zastupljene su različite tehnike i materijali, koje na inovativan način istražuju polje skulpture.

Na našoj umetničkoj sceni nedostaju revijalne izložbe koje prikazuju presek domaće produkcije, pa su organizatori rešili da popune to prazno mesto. Organizacioni odbor radio je na selekciji radova pristiglih na konkurs poštujući pravila struke i bez pretenzija da formuliše jedinstvenu koncepciju izložbe. Ove godine prvi put će biti dodelljene 3 novčane nagrade, za sad simbolične, s nadom da će u budućnosti biti prostora da one rastu. Kamena kolonija i Galerija opštine Vračar dodeliće još 5 dodatnih nagrada za umetnike.

Uloga ULUS-a je da ponudi prostor za reprezentaciju relevantnih pojava na umetničkoj sceni u svim oblastima produkcije vizuelnih umetnosti. Kako ovu izložbu organizuje Vajarska sekcija izloženi radovi su u oblasti skulpture ili se bave reprezentacijom forme i oblika u prostoru.

Izložba je otvorena 27. juna i traje do 21. jula, a posle toga se seli u Narodni muzej u Pančevu.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services