Izložba skulptura "On Big Little Man and Little Big Worries" Marka Crnobrnje

Izložba skulptura "On Big Little Man and Little Big Worries" Marka Crnobrnje

Samostalna izložba skulptura "On Big Little Man and Little Big Worries" Marka Crnobrnje, biće otvorena u petak, 5. juna u 20 časova u Galeriji Novembar (Kursulina 22).

 


 

 

 

Marko Crnobrnja, rođen je 1978. godine u Obrenovcu. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2005. godine u klasi prof. Mrdjana Bajića. Od 2017. radi kao umetnički saradnik na Fakultetu Primenjenuh Umetnosti u Beogradu.

Tokom prethodnih petnaest godina Marko Crnobrnja je prvenstveno označio bitne događaje i periode u svom životu, a kao posledica njegovog likovnog i narativnog izraza je  prisutnost na savremenoj umetničkoj sceni. Tragajući za pravim odgovorom na odrastanje, nastala su mnoga dela koja se danas nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima.

Zahvaljujući Vujičić kolekciji, sva dela su se na neki način našla pod jednim krovom, uredno složena u monografiju pod nazivom: “O velikim i malim ljudima i velikim i malim brigama”, autorke Gordane Stanišić.

''Skulptura Marka Crnobrnje je utilitarno sredstvo vaspitanja ali i autonomni umetnički izraz, mesto susreta dve prakse/dve strategije (umetničke i roditeljske), ali i metodološki razvijen sistem značenja i označavanja. Ona je prostorno adaptibilna, sama za sebe ambijent u funkciji – bilo da je deo ateljea ili stana, muzeja, galerija ili privatnih kolekcija, otvorenih urbanih ili ruralnih (negalerijskih) prostora – sve izvan skulpture može se a i ne mora apstrahovati.''

 

Na naslovnoj: Marko Crnobrnja, Afrodita, 2019, drvo, poliester, gips, 130 x 35 x 30 cm. Ljubaznošću umetnika.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services