Izložba "Naličje kože" Irene Pašić

Izložba "Naličje kože" Irene Pašić

Izložba radova doktorskog umetničkog projekta pod nazivom "Naličje kože" autorke Irene Pašić, biće otvorena u ponedeljak, 15. jula u 19 časova u Galeriji FLU (Кnez Mihailova 53).

 
 

Umetnica Irena Pašić svoje apstraktne predstave, njihova psihološka i emotivna značenja kreira inspirisana lepotom prirode i njenim prizorima, sa verom u njenu lepotu, kao i u estetski lepo. Кroz likovna istraživanja materijalnosti boje i kompozitnih odnosa bojenih formi, umetnica teži da predstavi kako energije, tako i metamorfoze, koje fluidno pretačući se, afirmišu vizije nove i drugačije stvarnosti.

Uzimajući u obzir Horacijevu izjavu „Slika je pesma bez reči“ i zauzimajući stav da slikarstvo označava prisustvo, Irena Pašić preko boje i razigranih eksperimenata, gradi svoju oslikanu poeziju. Umetnica svoje stvaranje opisuje rečima: „Skriveni pejzaži mojih vizija se nalaze, u još u potpunosti neistraženom prostoru, između figurativnog i apstraktnog. Dok nanosim slojeve boje, bivajući i nasilna i nežna, ja predstavljam živi kontrast između svetla i senke. Cveće se smatra simbolom rasta i prolaznosti prirode, njihovo simboličko predstavljanje putem oslikane slike je moguće sredstvo za prevazilaženje vremenskih ograničenja, kao i transcendencije ciklusa života i smrti. Кreirala sam prostore za putovanja vida i mašte, dok istovremeno odajem omaž lepoti i nadi.“Izložba će biti otvorena do 29. jula 2019. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services