Izložba "Mali Kustosi" u Muzeju nauke i tehnike

Izložba "Mali Kustosi" u Muzeju nauke i tehnike

Izložba "Mali Kustosi", biće otvorena u utorak, 2. jula u 19 časova u Staklenoj sali na međuspratu Muzeja nauke i tehnike (Skender-begova 51).

 

 

Muzej nauke i tehnike predstavlja izložbu „Mali kustosi“, višeg kustosa Muzeja Daniele Pejović, posvećenu odrastanju kustosa i predmetima koji su obeležili njihovo detinjstvo.

 

 

Dizajnerke postavke su Vaska Kulić i Iskra Krstić.

Povodom jubileja 30 godina svog postojanja i rada Muzej organizuje ovu izložbu kojom naglašava da muzejsku instituciju ne čine samo zgrada, postavke i izložbe, prikupljeni i obrađeni eksponati, stručne publikacije i serije predavanja…


Ivan Stanić


Na prvom mestu, Muzej čine ljudi koji u njemu rade, stručnjaci čije znanje i napori stoje iza svih muzejskih programa i dostignuća.


Saša Šepec


Izložbom Muzej posetiocima približava vreme odrastanja svojih kustosa. Svojevrsnim vremeplovom kroz šezdesete i sedamdesete godine 20. veka izložbom želi da od zaborava otrgne detalje odrastanja, u čemu će mu pomoći brojni eksponati iz muzejskih zbirki, fotografije i lični predmeti kustosa, iz zaboravljenih kutija sa uspomenama.


Gordana Karović

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services