ICT Experience Center De Verdieping

ICT Experience Center De Verdieping

Holandska dizajn firma Studio 1:1 stoji ispred projekta novog ICT centra.
 

Tim arhitekata i dizajnera iz Studija 1:1, okupio se kako bi stvorio inspirativan prostor u kome nastavnici, rektori i menadžeri iz sektora obrazovanja mogu da se inspirišu najnovijim dostignućima iz ICT sektora (Information and communications technology).

Projekat je realizovan na zahtev klijenta Stichting Kennisnet, lokalne obrazovne institucije koja nudi javnu ICT podršku  obrazovnim ustanovama (osnovno, srednje i stručno obrazovanje), nudi nezavisne ekspertize i besplatne usluge sa efikasnim korišćenjem informacionih i komunikacionih tehnologija.

Sedište organizacije je u Holandiji i nalazi se u industrijskom objektu, prostire se na nekoliko spratova, a treći spret zgrade je do sada bio prazan i neiskorišćen. Kreativci iz Studija 1:1 su došli na ideju da stvore novo mesto za potrebe klijenta, mesto gde će edukatori da eksperimentišu sa svojim teorijama.

Arhitekta je objasnio da je "njihov cilj bio da stvore jednu lokaciju u svom sedištu, gde stručnjaci iz različitih obrazovnih ustanova mogu da dođu i da interreaguju."

Dizajn koncept je bio da se na trećem spratu zgrade, u novom prostoru osmisli enterijer u kome može da se okupi najmanje 30 ljudi u jednom trenutku. Zatim, da se stvori bar pet fleksibilnih prostora unutar enterijera, u koje može da stane maksimum šestoro ljudi. Predviđen je i dodatni prostor gde mogu da se odlažu stolovi i stolice.

Dizajneri su želeli da stvore šaren i dinamičan prostor u kome će uklopiti sve elemente brifa i ispuniti funkcionalne potrebe klijenta. 


 
Izvor: knstrct

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services