Dve izložbe u Galeriji SULUV

Dve izložbe u Galeriji SULUV

Izložba slika Vladane Moldovan i izložba skulptura Sanje Radusin, biće otvorene u subotu, 6. jula u 20 časova u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9) u Novom Sadu.

 

 

 

 

Vladana Moldovan / Slike

Budući da je život, naše trajanje u njemu, ograničena i nesavršena kategorija, prihvatanje ovih elemenata i shvatanje njihove istinitosti je od presudne važnosti. Splet, manje poželjnih i ne tako lepih događaja, ulančanih sa lepim iskustvom, daju životu, notu, specifičnosti i neponovljivosti. Sposobnost čovekova je da, za sebe, a samim tim i za druge, iz gotovo svake situacije izađe bolji, spremniji i jači. Ovo je ključ, a i preduslov za svaki drugi podstrek prema boljitku. Iskustvo je prvi valjan podsticaj pozitivne promene. Spremnost da ostvarimo relaciju u sebi i izvan nas, da pružimo i damo ljubav. Ljubav, u najširem smislu te reči. Biće slike je neodvojiv deo od bića umetnika. Slika je direktna projekcija umetnikove ličnosti. U direktnoj je korelaciji po pitanju višeg ili nižeg stepena zrelosti autora. Dakle moći i spremnosti da menjam, pokrenem, promenim, u sebi i izvan sebe. Pitanja i dileme se tiču funkcionisanja spoljnjih uslova i egzistencije slike i slikanog prizora. Slika je postala sredstvo za preispitivanje različitih ravni. Onog dela koji se tiče, kako ekonomske tako i političke, sociološke i emocionalne ravni. Slika novog doba se sagledava iz prizme stabilne investicije. Pojava društvenih mreža, sve do pojave hakerskih zajednica, jasno postavlja pitanje mogućnosti pokretanje novina u umetnosti. Da li je, i u kojoj je meri moguće pomenutu promenu i realizovati? Radovi predstavljaju i opisuju stalnu težnju ka podsticanju promene na planu borbe dobra i zla.

Vladana Moldovan, rođena je u Pančevu 1975. godine. Likovnu akademiju završila 2000. godine na Novosadskoj akademiji umetnosti, u klasi Jovana Rakidžića na odseku slikarstva, magistrirala 2008. godine kod istog mentora. Do sada održala četiri autorske izložbe na teritoriji Srbije i četiri samostalne na teritoriji Makedonije. Učestvovala na preko 30 kolektivnih izložbi. Gostovala na više od desetak likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu. Ima status samostalnog umetnika. Članstvo u ULUS i ULUP.

Izložba će biti otvorena do 7. jula 2019. godine.
Sanja Radusin / Priroda u skulptorskoj formi

Polazište mog rada je posmatranje i istraživanje prirode, saznanja do kojih dolazim o prirodi i njenim procesima, o formama i materijalima mi omogućavaju
da ta iskustva primenim u svom umetničkom radu. Istraživanje sam sprovela u periodu od godinu dana na mestu starog kopa za eksploataciju gline u Kikindi. Izložba je rezultat mojih istraživanja i predstavljena je kroz fotografije i instalaciju u galerijskom prostoru. Štapićasti elementi od terakote specifično su raspoređeni u odnosu na galerijski prostor po ugledu na raspoređivanje i grupisanje biljnih i životinjskih formi u prirodnom okruženju.

Sanja Radusin rođena je 1989. godine u Novom Sadu. Studentkinja je Akademije umetnosti u Novom Sadu na Master akademskim studijama, na studijskom programu vajarstva, kod docenta Mirjane Blagojev. 2017. godine završila osnovne studije vajarstva u Novom Sadu u klasi profesora Tomislava Todorovića. Član je SULUV-a od 2019. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao saradnik u nastavi na katedri za vajarstvo od 2019. godine. Samostalna izložba ,,Priroda u skulptoskoj formi”, galerija “Kuća Vojnovića”, Inđija, 2019. Nagrade: 2017.Nagrada Umetničke livnice ,,Stanišić”; 2017. Nagrada Departmana likovnih umetnosti iz umetničke discipline Vajanje.

Izložba će biti otvorena do 19. jula 2019. godine.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services