Dunav u karikaturama: Putujuća izložba u Svilari

Dunav u karikaturama: Putujuća izložba u Svilari

Dunav kao inspiracija i humor kao zajednički jezik – to je spojilo umetnike koji su zajedno radili na internacionalnoj putujućoj izložbi „Dunavske karikature“ koja će u Novom Sadu, biti otvorena 6. jula u 19 časova u kulturnoj stanici Svilara.


 

 

Dunav je svojevrstan simbol povezivanja Evrope, s obzirom na to da prolazi kroz deset različitih država, što znači deset različitih kultura i naroda koji vekovima žive uz reku, koja je ogromno prirodno bogatstvo. S toga su i radovi inspirisani Dunavom iz različitih uglova - kulture, ekologije, pa i ekonomije.

Izložba obuhvata oko 20 radova, karikatura, a umetnici kažu da je humor univerzalni jezik, koji nas čini jačima, pomaže u teškim situacijama, olakšava da shvatimo neprijatne istine, menja našu perspektivu i čudesno povezuje ljude, a smeh je i zarazan. Umetnici koji rade na toj internacionalnoj, putujućoj izložbi dolaze iz deset zemalja - Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.

Izložba je u Novi Sad stigla zahvaljujući saradnji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Departmana za umetnost i kulturu Vlade Donje Austrije, koji je ustupio izložbu.

Izložba će biti otvorena do 15. jula 2019. godine, a ulaz je slobodan.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services