Big Bang Big Boom

news

Big Bang Big Boom

Posle animacija Muto i Combo, Blu ponovo pomera granice street-art-a. Naime, nedavno se pojavila nova ulična animacija po imenu "Big Bang Big Boom" koja ovog puta pored uličnih zidova i puno farbe uvrstava i mnoge druge svakodnevne predmete, pa čak i ljude. Kako piše na Bluovom zvaničnom sajtu, u pitanju je "kratka ne-naučna priča o evoluciji i njenim posledicama." Za animaciju i režiju zadužen je bio Blu, za produkciju Artsh.it, a za muziku Andrea Martignoni.

Blu je italijanski street-art umetnik iz Bolonje poznat po velikim muralima monstruma i figura koji često učestvuju u scenama varvarstva. Njegovi murali često imaju oblik karikatura ili likova iz grčke mitologije. Crtež je sastavni deo njegovog rada, a koristeći veoma ograničenu paletu stvara efekat koji posebno ističe linije i formu.

Blu svaku zgradu vidi kao platno za skiciranje, a zbog veličine radova, često se događa da zgrade nisu dovoljne velike kako bi crteži stali na njih. Nešto što je jedinstveno za ovog umetnika jeste njegova sposobnost da crtež prikaže na jedan skoro nonšalantan način uprkos njihovim epskim razmerama. Kad je u pitanju priprema radova, većina crteža se najpre crta na papiru, ali kad dođe do samog oslikavanja murala Blu često zna sve da izmeni u poslednjem trenutku.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Mlađan Antić's picture
Mlađan Antić
14:15 09/07/10

Woow

Prejako! 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services