Beo_project | "Viseća koža" Leticije Iskerdo Dijaz

Beo project, Leticija Izkerdo Dijaz, Viseća koža

U okviru rezidencijalnog projekta Beo_Project-a 26. i 27. januara, održaće se niz događaja pod nazivom Viseća koža španske autorke Leticije Izkerdo Dijaz (Leticia Izquierdo Díaz).

 

 Konceptualna zamisao autorke je da se svet okreće oko identiteta u nezadovoljstvu savremenog društva, gde je upravo društvo narušeno i mi kao deo društva nikada nećemo biti totalno slobodni ili srećni ukoliko ne budemo slušali sebe uprkos svim posledicama.

Program uključuje performanse i izložbu: 

Performans Ušivanje sebe | Kosa kao čovekova maramica za brisanje.
26.januar, 19h
I sprat Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2, 11000 Belgrade

Od rođenja mi sebe vidimo obrnuto što nam ne daje mogućnost da izbegnemo određena sopstvena ponašanja koja nas prate tokom života kao ličnosti. Svi uticaji su povezani jedan sa drugim, rezultiraju u konglomeraciji i nagomilavanju društva uz razliku u polovima, baš kao što je kosa nagomilana na glavi tako što se svaka dlaka drži na koži sama.

viseca-koza-beo-project

Izložba Viseća koža | Instalacija i fotografija
26 i 27.januar, 19h (izložba otvorena  do 6. februara)
I sprat, Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2

Delovi i nastavci se pojavljuju svuda po nasem telu dajući nam informacije. Momenti i osećanja su ugrađeni nepovratno u telo. Pokazuju ožiljke i delove slomljenog uništenog tela. Način na koji se utabamo u našu odeću nakon njenog pranja. Šta je to telo?

viseca-koza-beo-project

Izložba Ambis mog stomaka | Serija crteža

Serija crteža pokazuje istraživanje na alhemičan način kroz znakove koje život ne pokazuje, koji se kriju u ambisu našeg sopstvenog tela.

Performans Kosa kao nar
27. januar, 19h
I sprat, Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2

Oko žena se danas razvijaju preispitujuća polja u potrazi za seksualnošću, isto kao i odnos muzike i tela kao takav. Masturbacija je kao tema prisutna i vezuje se za  mušku grupu, ali je i dalje tabu tema za žensku seksualnost. Manjka znanja i naučnog istraživanja vodi do brojnih problema po pitanju seksualnosti.

Pričanje zvukom intime uz pomoć sopstvene kose provlačenjem kroz zube. Kosa kao materijal postaje instrument. 

Leticia Izquierdo Díaz je rođena u Salamanki u Španiji 1987 godine. Trenutno radi istraživanje na doktorskim studijama iz savremene istorije, na Univerzitetu Salamanka (USAL) u Španiji. Nakon završenih studija likovnih umetnosti završila je master savremene umetnosti. Radi kao profesor umetnosti u srednjoj školi. Takođe, pohađala je i različite kurseve savremenog plesa i muzike u Engleskoj.

Njeni multidisciplinarni radovi uključuju instalaciju, fotografiju, slikarstvo, vajarstvo, grafički dizajn, naraciju, priče, perfromans, ples, muziku.

Izlagala je u Španiji, Engleskoj, Malti, Francuskoj, Irskoj, Srbiji.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services