21. SEMPL konferencija - Emma Rodero

21. SEMPL konferencija - Emma Rodero

21. SEMPL - "Veštačkim glasom teško je izazvati emocije"!

 

 

Tako kaže Ema Rodero (Emma Rodero) koja će biti jedan od ključnih govornika 21. konferencije medijskih trendova SEMPL, koja će se održati 28. i 29. novembra u hotelu Bernardin u Portorožu.
 

 


Na 21. SEMPL konferenciji, učesnici će pored drugih noviteta, imati priliku da saznaju kako zvuk i glas mogu da poboljšaju nivo pažnje, kao i pamćenje i razumevanje medijskih poruka, a ovoj zanimljivosti će govoriti istraživač i profesor na odseku za komunikacije Univerziteta Pompeu Fabra, u Španiji, Emma Rodero.

Ona se u okviru rada u laboratoriji Media Psychology Lab između ostalog bavi merenjem psihofiziološkog odziva slušalaca i analizira, kako zvuk i glas mogu da poboljšaju nivo pažnje, pamćenja i razumevanja medijskih poruka.

"Zanimljivo je koliko malo pažnje robne marke posvećuju glasu i zvukovima. Čini se kao da su zvučni efekti u potpunosti nestali, što je velika šteta. Naime, sva moja istraživanja pokazuju da oni na potrošače imaju veoma veliki uticaj," kaže Ema Rodero.

Emu će više od hiljadu trista učesnika ovogodišnje konferencije čuti kako im govori da odgovarajući glasovi i zvukovi mogu da povećaju pažnju potrošača, koje treba izbegavati, a koji stvaraju osećaj neprijatnosti, što može biti velika pomoć pre svega prilikom javnih nastupa. Kakvi zvukovi povećavaju motivaciju i stvaraju jači emotivni odgovor, kako povećati podsećanje na poruku koja se čula i šta je ono, što kod zvuka i glasa povećava uključenost potrošača u poruku. Učesnici neće samo saznati šta su zaključci istraživanja, već će slušati i o tome kako se ona sprovode. Zašto je važno merenje fizioloških odziva pojedinaca i kolika je dodata vrednost mernog trougla svesnog odziva pojedinaca na glas i zvuk.

Govornik će se dotaći i sve omiljenije teme veštačkih glasova: "Veštački glasovi su adekvatni za kraće poruke. U poređenju sa ljudskim nemaju mnogo elemenata koji stvaraju emocije. Oni takođe imaju uvek isti ritam, a fali im i intonacija. Rezultati našeg istraživanja su jasni, ljudi su emotivna bića i zato više vole ljudski glas", tvrdi gospođa Rodero.

A zvuk i glas nisu važni samo u oglašavanju, već i u medijima. Ema Rodero (Emma Rodero) će objasniti kako može zbog nedovoljnih kvalifikacija kadra, koji se bavi sinhronizacijom, televizijskim ili radio voditeljstvom i najavljivanjem doći do neodgovarajućeg i pogrešnog korišćenja glasa. Objasniće zašto je bitan trening vokalnih tehnika, kakvu ulogu i uticaj ima intonacija i zašto je prirodni glas najbolja odlika govornika.

SEMPL konferencija i ove godine obećava sjajan program 28. i 29. novembra u hotelu Bernardin u Portorožu. Rane prijave za 21. SEMPL već su dostupne po ceni od 190evra.
Više informacija o predavanju Emme Rodero kao i o programu ovogodišenje konferencije možete pronaći u prilogu.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services