Studio LF design

Studio LF design

Kreativni tim Landscape Factory koji čine Jelena Stefanović i Dejan Popov otvorili su vrata svog novog studija u ulici Ljube Davidovića 5 u Beogradu.

Predstavljamo vam studio LF Design, novo simpatično radno mesto ovog kreativnog dvojca, gde proizvode ideje iz oblasti pejzažne arhitekture, dizajna i biodekoracije.

 

U realizaciji svog inspirativnog radnog okruženja autori su se koristili principima iz svojih oblasti. Članovi tima, Jelena Stefanović – licencirani pejzažni arhitekta i Dejan Popov – master inženjer u oblasti pejzažne arhitekture, želeli su da njihov radni prostor bude prepoznatljiv i privlačan. 

Arhitektonsko-dizajnersko rešenje enterijera osmislili su Jelena i Dejan, u saradnji sa arh. Anđelkom Slijepčević koja potpisuje statične elemente i definisanje prostornih celina.

Time su saradnicima i investitorima koji su u potrazi za kvalitetnim dizajnom, zelenim stranama grada i ekologijom poklonili ambijent u kojem će se rado okupljati.Jednostavnost, funkcionalnost i prozračnost enterijera su stavke kojima su se rukovodili članovi LF tima prilikom osmišljavanja prostora. Naziv studija, jednoznačno je uslovio pravac u kom su se enterijer i njegovi detalji razvijali. Reciklažom euro paleta dobijeni su prostrani radni stolovi i polica za “živi, zeleni zid“. Vek stari, drveni, mehanički zupčanici pretvoreni su u logo studija, limene kante su prenamenjene u korpe za otpatke, dok je starim drvenim stolicama farbanjem u intenzivne boje, dodeljen novi život.

I kroz sitne detalje uočava se tendencija reciklaži – kutije za muzičke kasete su stalci za memo papire, a konzerve su posude za odlaganje pribora. Većina nameštaja je mobilna, a “fabrički“ izgled dodatno je potenciran tretiranjem zidne površine bojom nalik metalu, srebrnim lusterima i metalnim ormarićima.

Rezultat truda i zamisli je ostvaren. Dobijen je radni prostor koji ne sputava, a nasuprot tome, svakako stimuliše i utiče na članove tima da pruže još kvalitetnije i interesantnije ideje klijentima sa kojima sarađuju.

Mesto je predviđeno da se transformiše, prilagođava zaposlenima i posetiocima, komunikaciji i interakciji ljudi, projekata, crteža, predmeta i “kreativnog haosa“.

Dinamika je evidentna potreba savremenog čoveka, kao i želja da ga radni prostor u kojem provodi veliki deo vremena inspiriše, pokreće na rasprave i diskusije, stvaranje, rad. Landscape factory studio je u tome uspeo.

Imajući u vidu prilike i tržište, LF design pristupa pejzažnom projektovanju i dizajnu na savremen način, nudi klijentima i saradnicima sveže ideje, inovativna rešenja i kompletan konsalting u domenu svojih usluga.

 


Fotografije: Emilija Pantelić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services