Modni studio "KLASA"

Modni studio "KLASA"

U prvom beogradskom dizajn distriktu (Belgrade Design District), u Čumicevom sokačetu nalazi se i radnja "KLASA" na drugom spratu, u lokalu 95.


Devet koleginica sa Fakulteta primenjenih umetnosti udružilo se u formiranju novog modnog brenda pod nazivom "KLASA".


One su: Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Teodora Živković, Katarina Bogdanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakoski, Ivana Stojanović, Monika Ratković i Senka Kljakić.

Nekada klasići na fakultetu, danas diplomirane kostimografkinje, odlučile su da otvore zajednički modni studio. Zalažu se za unapređivanje estetskih vrednosti u domenu savremenog odevanja i modnog dizajna i time podstiču razvoj srpske modne scene.

Sedam od devet devojaka je diplomiralo kod Prof. Dode Komad, a dve kod Prof. Ljiljane Petrovic, na katedri za Savremeno Odevanje i Scenski Kostim.

Devojke stoje i ispred osnovanog udruženja za promociju modnog dizajna čiji su ciljevi unapređivanje estetskih vrednosti u domenu kulture odevanja, borba protiv šunda u masovnoj kulturi.

Zalažu se za podizanje kulturne svesti u oblasti modnog dizajna. Ovim udruženjem žele da podstaknu rad i razvoj mladih osoba u najrazličitijim oblastima umetnosti i dizajna.

KLASA na Fejsbuku!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services