Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva za 2020. godinu

news

Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva za 2020. godinu otvoren je do 30. septembra 2019. godine i predviđen je za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe.

 

 


Na konkursu prednost imaju inovativni projekti koji se nisu već realizovali u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančevo.

Mole se umetnici koji su izlagali u ovim prostorima u periodu manjim od pet godina, da se ne javljaju na konkurs. Poželjno je da se projekat, sa kojim se konkuriše, ne izlaže u drugim galerijskim prostorima tekuće godine.

Galerija obezbeđuje:

  • galerijski prostor – NA RASPOLAGANJU SU TRI GALERIJSKA PROSTORA: Galerija savremene umetnosti, Galerija Milorada Bate Mihailovića ili Foaje Kulturnog centra Pančeva
  • stručnu pomoć pri postavci
  • PR aktivnost
  • dostupnu tehničku opremu (20 postamenata, 2 tv plazme, 2 projektora)
  • katalog i plakate

Za konkurs je neophodno podneti:

  • Koncept umetničkog projekta i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resursi) do 2.000 karaktera - U Word dokumentu. 
  • Vizuelnu dokumentaciju / do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja (materijal može biti na fotografijama ili na CD-u, u JPG formatu, rezolucija 300dpi) slati preko Wetransfer-a.
  • Radnu biografiju i kontakte (adresa, telefon i e-mail) do 2.000 karaktera

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene.

Autori su dužni da najkasnije nedelju dana po završetku izlagačkog termina podignu svoje radove iz prostora galerije.

Konkursnu dokumentaciju sa naznakom ZA KONKURS obavezno dostavite na mejl ili poštom na adresu:

Galerija savremene umetnosti Pančevo
Vojvode Živojina Mišića 1
26000 Pančevo
panart@panet.rs

Konkursna dokumentacija se ne vraća. Projekte razmatra Umetnički savet Galerije savremene umetnosti Pančevo i daje predloge po prostorima. Savet ima pravo da određeni broj termina da  umetnicima po pozivu.
O rezultatima konkursa bićete obavešteni.


 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services