Konkurs 11. PDP konferencije za izložbu grafičkih radova i fotografija

Konkurs 11. PDP konferencije za izložbu grafičkih radova i fotografija

Otvoren Konkurs 11. PDP konferencije za izložbu grafičkih radova i fotografija!

 

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije biće održano od 10. do 13. oktobra u nekadašnjoj fabrici za bojenje svile i jednom od najznačajnijih objekata industrijskog nasleđa Novog Sada - Svilari!

 

 

Tema ovogodišnje konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da se sve što gledamo, slušamo, konzumiramo i proživljavamo reflektuje kroz naš rad. Okolnosti kojima smo izloženi individualno i kao deo društva u nama pokreću nesvesne, automatske procese i analize i inspirišu nas, što nas dovodi do kreiranja novih veština, saznanja i ideja.

Tema “Apsorpcija” ne daje odgovor na pitanje kojim kanalima pojedinac treba da konzumira određene sadržaje, već otvara niz drugih pitanja koja će mu pomoći da sam dođe do zaključaka u vezi sa svojim navikama koje na svesnom ili nesvesnom nivou utiču na razvoj njegovog stvaralaštva. Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu i šta je to što ih je oblikovalo kao autentične autore.

Kroz ovogodišnji program konferencije postaviće se i pitanje konzumacije sadržaja i njegov uticaj na razvoj pojedinca.

PDP KONKURSI ZA MLADE AUTORE I OVE GODINE

I ove godine, PDP konferencija poziva dizajnere, ilustratore, fotografe i druge vizuelne stvaraoce da učestvuju na izložbi grafičkih radova i fotografija na temu: Absorption / Upijanje.

Konkurs je internacionalnog karaktera, otvoren za sve zainteresovane svih obrazovanih profila, a organizatori se posebno raduju učešću mladih i studenata svih nivoa studija (Bsc., Msc., PhD.).

Krajnji rok za prijavu radova je 15. jul 2019. godine.

Svaki autor može konkurisati sa najviše tri grafička rada, tri pojedinačne fotografije i dve serije fotografija.

Više informacija kao i sve propozicije učešća možete dobiti na sajtu PDP, Instagram i Fejsbuk profilima.

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Multidisciplinarni program PDP konferencije svake godine obuhvata predavanja, radionice, audio-vizuelne performanse, radionice i predstavljanje autora i radove sa PDP konkursa za dizajnere, ilustratore i druge vizuelne stvaraoce. Od osnivanja do danas, ulaz na PDP konferenciju je u potpunosti besplatan za sve posetioce.Poslednje izdanje PDP konferencije održano je na četiri lokacije u Novom Sadu od 11. do 14. oktobra, sa više od 1000 posetilaca iz Novog Sada i gradova iz regiona. Tokom četiri dana održano je 6 različitih predavanja, 7 različitih izložbi i radionice za više od 90 učesnika.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services