Connect for Creativity | Umetničko-tehnološke rezidencije

Connect for Creativity | Umetničko-tehnološke rezidencije

Otvoreni poziv za umetničko-tehnološke rezidencijalne boravke u Atini, Beogradu i Istanbulu!

 

Rok za prijave je 28. jul, a formular za prijavu se nalazi na sajtu projekta Connect for Creativity.

 


Pod vođstvom British Council-a, u partnerstvu sa Univerzitetom Abdullah Güll iz Turske kao i kreativnim habovima ATÖLYE (Turska), Bios (Grčka) i Nova Iskra (Srbija), u okviru projekta Connect for Creativity biće realizovani istovremeni rezidencijalni boravci u Atini, Beogradu i Istanbulu, sa fokusom na preseke umetnosti i tehnologije, u periodu od 7. oktobra do 17. novembra 2019. godine.

Cilj rezidencijalnih boravaka je da povežu umetnke iz Turske, Velike Britanije, Grčke i Srbije, fokusirajući se na interkulturalno, kolaborativno iskustvo. Održavajući se istovremeno u Atini, Beogradu i Istanbulu, rezidencijalni boravci će ugostiti po jednog učesnika iz svake od četiri partnerske zemlje, odnosno ukupno 12 autora. Kroz intenzivni 6-nedeljni program učesnici će, između ostalog, imati priliku da istraže na koji način kulturno uvezivanje stvara koheziju, kako bi se zajednički nosili sa neizvesnošću i promenama koje prožimaju savremeni način života.Odabrani radovi biće prikazani na završnoj izložbi koja će biti predstavljena 2020. godine u Velikoj Britaniji.

Kustoski koncept za sve rezidencije definisaće kustos projekta. Od učesnika će se zatim očekivati da odgovore na ovo polazište kroz sopstvenu perspektivu i praksu. Kroz individualni ili rad u manjim timovima, odabrani autori će predstaviti svoje nove radove nastale tokom rezidencija kroz dvonedeljnu izložbu u gradu u kome su rezidencije održale. Nakon izložbi koje će upriličiti ATÖLYE, Nova Iskra i bios u Istanbulu, Beogradu i Atini, umetnički radovi koje odabere kustos biće predstavljeni kroz završnu izložbu u Velikoj Britaniji na proleće 2020. godine.Prijave će ocenjivati projektni tim predstavnika British Council-a, ATÖLYE-a, bios-a i Nove Iskre, nakon čega će među kandidatima koji su ušli u uži izbor kustos projekta odabrati konačnih 12 umetnika, učesnika rezidencijalnih boravaka. Umetnici koji budu odabrani za učešće u 6-nedeljnom programu imaće obezbeđen smeštaj, troškove puta i produkcije radova, uz autorslki honorar u iznosu od 600 EUR.Svi zainteresovani autori treba da popune online formular najkasnije do nedelje, 28. jula u ponoć. Za pristup formularu za prijavu i dodatnim informacijama o rezidencijalnim boravcima, posetite Connect for Creativity vebsajt.

Za dodatna pitanja ili informacije takođe se možete obratiti Emreu Erbireru, menadžeru projekta ispred organizacije ATÖLYE putem e-maila emre@atolye.io, ili Novoj Iskri putem e-maila c4c@novaiskra.com

Projekat Connect for Creativity sufinansiraju Evropska unija i Republika Turska kroz programe interkulturalnog dijaloga koji vodi Yunus Emre Institut, a dodatnu podršku pruža i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services