„Udomi umetnost – Free Art Display” – Otvoreni poziv za umetnike/ce iz Srbije i Hrvatske

„Udomi umetnost – Free Art Display” – Otvoreni poziv za umetnike/ce iz Srbije i

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ iz Beograda i platforma „F12“ iz Karlovca pozivaju sve zainteresovane umetnike/ce da doniraju svoje radove i uključe se u izložbeni koncept „Udomi umetnost – Free Art Display”.

 

 

 

Ovaj autorski projekat platforme „F12” prvi put će se realizovati u Srbiji u okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala umetnosti na ulici “Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra 2019. godine.

Platforma „F12“ iz Karlovca godinama deluje u pravcu uključivanja umetnosti u svakodnevni život građana i građanki, bez barijera i posrednika.

Zainteresovani umetnici/ce doniraju radove (crteže, grafike, printove, fotografije, poeziju, kratku prozu…) koji se kao deo postavki u javnom prostoru ostavljaju građanima i građankama na besplatno „udomljavanje”.

Umetnici/ce se na konkurs mogu prijaviti putem mejla: festivalrekonstrukcija@gmail.com – za autore/ke iz Srbije i platformaf12@gmail.com – za autore/ke iz Hrvatske.

Prijava treba da sadrži: podatke o autoru (ime, prezime ili pseudonim umetnika/ce), podatke o radu (fotografiju rada, ime rada, dimenzije, tehnika, godina nastanka – poetske i prozne radove slati u .doc formatu).

Poziv je otvoren do 20. avgusta 2019. godine. 

Fotografije su vlasništvo platforme "F12"


 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services