Olga Popyrina

Olga Popyrina je trenutno švedski dizajner, ruskog porekla, rođena u Keniji, živela u Rusiji, Americi, i sada Švedskoj. Olga je studirala dizajn i arhitekturu na Academy of Architecture in Moscow. Od 1998. godine, Olga ima svoju kompaniju u Göteborg-u, u okviru koje radi i kao dizajner i kao arhitekta. Sa švedskom kompanijom IKEA sarađuje kao freelance dizajner od 2004. godine.

Na Stockholm Furniture Fair-u tj. Northern Light Fair-u upoznali smo se Olginom novom kolekcijom lustera od porcelana koji su nas ostavili bez daha. Nešto slično i podjednako čarobno radio je Marcel Wanders za kompaniju Flos, to je bio luster Skygarden.

Prednost ovih lustera u odnosu na ono što pomislite kada ih vidite jeste što oni uopšte nisu teški koliko izgledaju. Možete lako da ih "instalirate", upalite i započnete magično upoznavanje sa njima. Olga ih je osmislila u nekoliko varijanti. Keramički paterni koje vidite na slici iznad su cvetni, ali postoje i varijante sa crtežima konjića ili tradicionalnim ruskim šarama.

Evo samo da podsetimo na divne i prepoznatljive Ikeine keramičke vaze-saksije za biljke, koje je takođe dizajnirala Olga Popyrina. Iz njih zaista raste cveće.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services