A2 Made in Småland

A2 je relativno mlad švedski brend. A tako mu i izgledaju kolekcije. Mladalački. A2 se bavi proizvodnjom nameštaja i na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Stokholmu predstavljene su i prošlogodišnje i nove kolekcije. U pitanju su izuzetno kreativni i posebni komadi nameštaja.
A2 kompaniju je osnovao dizajn studio A2 designers. Sara Larsson je Master Mind ove kompanije, a u realizaciji joj pomažu članovi porodice i vrsne zanatlije iz Småland-a.

A2 je zapravo krenuo kao mali dizajn studio. Sve je počelo kao neki ludi san da imaju svoje sopstvene kolekcije nameštaja koje bi potpisali i koje bi bile sačinjene od interesantnih i pomalo različitih objekata, a koji bi bili proizvedeni u maloj proizvodnji u blizini njihovog studia u Småland-u.


Pile Chairs; Hexagon Table

Nakon rada na nekoliko različitih poručenih projekata, odlučili su da započnu sa sopstvenim furniture brandom. Nakon priprema koje su trajale oko godinu dana, konačno su predstavili svoju prvu kolekciju na prošlogodišnjem Stockholm Furniture Fair-u, u februaru 2009. godine.

Pile Chairs; Link Seat Unit

A2 kolekcija je savremena i sastoji se od pojedinačnih komada i objekata koji izgledaju kao nasleđe Švedske tradicije u proizvodnji nameštaja. Proizvodi su dizajnirani za javne i privatne prostore i zajedničko ime je da su u njihovoj realizaciji kombinovani interesantan dizajn, funkcionalnost i pažljivo birani materijali.

A2 designers su samo želeli da izazovu svet nameštaja nekim novim simpatičnim idejama.

Neguju istinski kvalitetnu produkciju sa pažljivo izabranim materijalima koja rezultuje u visokom kvalitetu krajnjeg proizvoda sa snažnim identitetom.

Svi proizvodi su proizvedeni i uvek će se tako proizvoditi, uz veštine masjtora zanatlija u Småland-u, u Švedskoj.

Na Stockholm Furniture Fair-u 2010 predstavili su nove stvari: Čiviluk Twig, ormarić sa fiokama Stripe, hoklica Happy, kabinet Collect 2010 i svećnjak Spin.

Twig / Coat Hanger

Twig je kompaktan čiviluk čistog dizajna. Može biti deo kancelarije, javnog prostora, hodnika, spavaće sobe, pa čak i kupatila. Može se koristiti za garderobu, torbe, peškire. Sastoji se od 14 grančica na koje se može kačiti šta god. Materijal je bojeni čelik, a dizajn potpisuje Sara Larsson. Dostupan u dve boje, beloj i crnoj. Dimenzije: Š 30 x D 30 x V 178 cm.


Čiviluk Twig

Stripe / Storage

Sa pojavljivanjem predivnih boja na njemu, horizontalno raspoređenih, ormarić sa fiokama Stripe postaje komad snažnog identiteta. Zanimljiv je, funkcionalan, podoban da se smesti ili u neki kućni hodnik ili direktno u spavaću sobu. Sadrži 4 fioke koje se jednostavno otvaraju onim push mehanizmom. Dizajn potpisuje Sara Larsson, a pravi se u bojenom drvetu i medijapanu. Dostupan samo u ovoj varijanti, osnove bele sa multiobojenim frontom. Dimenzije: Š 86 x D 46 x V 102 cm.

Ormarić sa fiokama Stripe

Happy / Stool

Happy su male, lako sklapajuće jedna na drugu hoklice, sa troje nogara. Simpatičnog dizajna, ali elegantne, s dobro uklopljenim nogarima od hrasta i ravnom obojenom površinom. Savršena je kao dopunska stolica za goste ili decu, ali i kao mali stočić. Dizajn_Sara Larsson. Materijal je hrast sa obojenim MDF-om. Boje u kojima je dostupan su: bela, crna, zelena, žuta i ciklama. Dimenzije: Š 40 x D 40


Hoklice Happy
Crna hoklica Happy

Collect / 2010 Cabinet

Collect je mali kabinet, ormarić za omiljene stvari. Daleko je od običnog ormara za odlaganje stvari. U svojoj prvoj varijanti Collect je ormar sa šarenim frontom, s kockama u boji, i podseća na klovnove pantalone. Ove godine je predstavljen i u finoj beloj varijanti sa delovima u različitim lejerima, tako da izgleda reljefno. Dizajn_Sara Larsson. Materijal: Hrast i obojeni MDF kod prve varijante, a samo u beloj boji kod Collect 2010. Dimenzije: Š 64 x D 30 x V119 cm.


Kabinet Collect 2010

Kabinet Collect

Twig, Stripe, Collect 2010, Happy, Spin

Spin / Candelabra

Spin je u isto vreme kreativni i interaktivni svećnjak za četiri sveće. Svaki deo svećnjaka može da se okreće pojedinačno kreirajući tako neobičnu strukturu. Dizajn_Sara Larsson. Materijal:
obojeni MDF i čelik. Boje_crna i bela. Dimenzije: Š 27 x D 27 x V 25 cm.

Svećnjak Spin

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services