Bend-Sofa by Patricia Urquiola

Italijanska kompanija B&B Italia u saradnji sa Wallpaper* magazinom prikazala je na londonskoj premijeri u okviru trajanja LDF-a (London Design Festival), novu Bend-Sofu koju je dizajnirala Patricia Urquiola. Bend-Sofa je bila prikazana sa pratećom instalacijom čuvenog filmskog reditelja i dizajnera Johnny Hardstaff iz Ridley Scott Associates-a. Bend-Sofa koja je bila prvi put prikazana na Milan Design Week 2010, je hiljaditi projekat kompanije B&B Italia.

Dizajnerka Patricia Urquiola je opisala svoju kreaciju kao primarni, monolitni oblik koji odaje utisak da je ručno obrađen.

Bend-Sofa je proizašla iz studije 3D modela i digitalnih istraživanja. Sofa efikasno izražava ideju kretanja kroz modularni sastav koji omogućava da se komad nameštaja prilagođava prostorima. Bend-Sofa se stoga može prilagoditi tako da odgovara najrazličitijim prostorima. Kao i ostali Patrisijini komadi koje godinama uspešno dizajnira i Bend-Sofa nudi emotivno iskustvo.

Bend-Sofa transformiše tradicionalni koncept sofe kroz zaobljenja u obliku modula. Kontrastno šivenje po šavovima ističe talasast oblik da bi prenela ideju pokreta koja je suštinska za njen dizajn. Nepravilni oblik naslona doprinosi ekscentričnosti dizajna bez ugrožavanja udobnosti fotelje.


Različiti modularni elementi uključujući sedišta i ugao komponenti omogućavaju Bend- Sofi da se prilagodi i tako da odgovara individualnim potrebama korisnika kao i veličini prostora.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services