Exquisite Corpse Artist Showcase - Week 4

Lorem Ipsum Studio vam u saradnji sa Designed.rs predstavlja poslednji prikaz iz serije Artist Showcase u kojoj smo vas upoznali sa svim učesnicima izložbe Exquisite Corpse. U ovom tekstu možete da čitate o radu sledećih umetnika:  Ville Savimaa,Biskoteka, Dopludo Collective, IWANT. Tekstovi o umetnicima koji čine ovu izložbu publikovani su na svakih sedam dana, isključivo na Designed.rs.

Ville Savimaa je ilustrator iz Finske. Svoju karijeru je započeo kao grafički dizajner u advertajzingu, da bi se od 2005. godine u potpunosti posvetio ilustraciji. Srž njegovih ilustracija čine mistična stvorenja i svet oko njih. Njegove ilustracije prikazuju začudne prizore pune nasilja, koje Ville konstruiše služeći se folklornim paternima i osobenim shvatanjem mode i stila. Radovi su mu objavljivani u brojnim publikacijama, uključujući Creative Review i Computer Arts.

villesavimaa.com


Biskoteka je freelance dizajner iz Beograda. Bavi se art direkcijom, ilustracijom i motion grafikom. Osnivač je urbanwear etikete Volim Sijetl. Bio je na čelu dizajn tima Centra za promociju nauke. Kao Art direktor u Fried Pictures radio za MTV Adria.

biskoteka.com

Dopludo Collective je tročlani tim koji radi na relaciji Moskva - Sankt Petersburg - Skandinavija. Čine ga troje prijatelja, Egor Kraft, Lesha Galkin i Eibatova Karina, čija interesovanja obuhvataju polja instalacije, object dizajna, ilustracije, enviromental dizajna i enterijera. Inspirisani su prirodom, misticizmom, magijom i folklorom. Svoje radove realizuju u velikom broju medija i formata.

dopludo.com

IWANT je dizajn studio iz Londona čija su specijalnost brending, print dizajn i ilustracija. Autori su brojnih rešenja za omote albuma, kao i kampanja za bendove i izdavačke kuće poput: Tracey Thorn, Passion Pit, Mlle Caro & Frank Garcia, Buzzin Fly, World Circuit Records... Poznati su i po svom radu za mnoge britanske festivale kulture, ali i za klijente poput Unilever-a i BBC-a. Predstavnici su novog britanskog talasa u dizajnu.

iwantdesign.co.uk

Ovim je predstavljanje umetnika koji učestvuju na izložbi Exquisite Corpse okončano. Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju izložbe koje će se dogoditi u petak 30. novembra u KC Grad s početkom u 21h. Otvaranje će ujedno biti i početak celovečernje žurke na kojoj će muziku puštati TIjana T, Maja Uzelac, Ewox, Grasshopper i dva člana Lorem Ipsuma, Nemanja Jehlička i Nikola Zmajević.

It's alive! And it's coming to get you!

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services