Exquisite Corpse Artist Showcase - Week 3

Lorem Ipsum Studio vam u saradnji sa Designed.rs ove nedelje predstavlja još tri učesnika izložbe Exquisite Corpse: Oh Yeah StudioFlomasters i Pablo Abad. Tekstovi o umetnicima koji čine ovu izložbu publikovani su na svakih sedam dana, isključivo na Designed.rs.

 

 

Oh Yeah Studio je duo iz Osla koji čine Christina Magnussen i Hans Christian Øren. OYS je nastao kao hobi projekat da bi 2009. godine prerastao u multidisciplinarni dizajn studio. Njihov rad predstavlja fuziju vektorskih i ručnih crteža. Za svoj proces rada kažu da nikada nije isti, ali da na kraju uvek završe sa nadrealnom, apstraktnom kompozicijom i limitiranom kolor paletom. Kao bitne uticaje često navode El Lisickog i Dejvida Linča. Poduža lista publikacija i klijenata govori, između ostalog, o kvalitetu rada OYS: IdN, Beautiful/Decay, Laurence King, Taschen, Adidas, Thames & Hudson, Tele2, Toyota, EMI...

ohyeahstudio.no

 

Flomasters su dizajn dvojac iz Beograda čiji su članovi Željko Lončar i Milica Pantelić. U svom radu se gotovo opsesivno bave pitanjem kako je digitalna revolucija promenila način na koji se razmišlja, stvara i komunicira. Osnivači su eksperimentalnog dizajn časopisa Smart Guides. Strastveni su sitoštampari poznati po SilkScreen ediciji, čiji su suosnivači. Često izlažu u zemlji i regionu.

zeljkoloncar.blogspot.com
panteliceva.blogspot.com

 

Pablo Abad je grafički dizajner i art direktor iz Madrida. Većina njegovih radova zasniva se na tipografiji i eksperimentima sa njom. Inspirisan geometrijom, nadrealizmom i ezoterijom, njegov opus veoma slikovito svedoči o izvanrednom talentu ovog umetnika. Klijenti sa kojima je radio su: Nike, Heineken, Ling Magazine, Yorocobu Magazin... Njegovi radovi su objavljivani u publikacijama poput Computer Arts, Select J, Basic Stationery itd. Uređuje inspirativan blog o-c-u-l-t-o na kome prikazuje radove koje opisuje kao "dark goodies".

pabloabad.com

U sledećem, ujedno i poslednjem, nastavku Exquisite Corpse Artist Showcase serijala koji će se pojaviti na Designed.rs sledećeg četvrtka 22. novembra, upoznaćete se sa: Dopludo Collective, Ville Savimaa, IWANT i Biskotekom.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services