Exquisite Corpse Artist Showcase

Nakon uvodne najave za internacionalnu izložbu ilustracije Exquisite Corpse, Designed.rs vam u saradnji sa Lorem Ipsum studijom predstavlja prvi iz serije tekstova o učesnicima ove izložbe. Ove nedelje ćete moći da čitate o HORT studiju, Nebojši Cvetkoviću i Mark Giglio-u. Tekstovi o umetnicima koji čine ovu izložbu će biti publikovani na svakih sedam dana, isključivo na Designed.rs.

 

HORT studio je počeo sa radom 1994. godine pod imenom EIKES GRAFISCHER HORT. Eike König, osnivač i kreativni direktor HORT-a je pokrenuo studio sa jednom idejom - da stvori kretivnu igraonicu za sebe i svoje saradnike. Lociran u berlinskoj četvrti Krojcberg (Kreuzberg), HORT danas nije samo dizajn studio, već multidisciplinarna kreativna institucija gde se ideje pretvaraju u opipljive, žive stvari. Kroz svoj specifičan pristup radu, u kom se prepliću praktične veštine i igra, HORT su uspeli da izgrade prepoznatljiv rukopis koji im je otvorio prostor da i najvećim klijentima ponude nekonvencionalna rešenja i drugačiji vizuelni izraz. Među njihovim klijentima se nalaze Wallpaper, Nike, NY Times, Universal Music, Get Physical Music i mnogi drugi.

HORT je, po mišljenju mnogih uticajnih profesionalaca iz kreativne industrije, jedan od najinovativnijih nezavisnih studija u Evropi.

hort.org.uk

Nebojša Cvetković, grafički dizajner iz Beograda, trenutno je lociran u Zagrebu gde radi kao art direktor u najpoznatijoj hrvatskoj advertajzing agenciji Bruketa&Žinić. Domaćoj, a i stranoj, publici poznat je po duhovitim i ironičnim grafizmima, i dugogodišnjoj art direkciji Dis-Patch festivala. Tvrdi da bi, da nije postao dizajner, sigurno bio strip crtač. Ne bi se nikada odrekao Helvetica-e. Woody Allen mu je turn on, a kaže da najviše uživa dizajnirajući plakate za muzičke festivale i pozorišne predstave. Pored miša, četka i boje su još jedno snažno oružje u njegovom arsenalu. Nebojša je radio za Fried Pictures, MTV, Bauhaus-Universität Weimar.

nebojsacvetkovic.com

Mark Giglio je dizajner i ilustrator iz Oklanda (Oakland) u Kaliforniji. Svoje radove realizuje u najrazličitijim medijima i materijalima, bilo da su u pitanju posteri, objekti ili nameštaj, odnosno drvo, tekstil ili papir. Markov Pen Pencil Stencil studio je poznat po sopstvenoj liniji tradicionalnih japanskih Kokeshi lutaka kojima su dali moderan i svež karakter. Markova strast je skupljanje vintage knjiga o dizajnu. Na listi njegovih klijenata se nalaze Apple, Herman Miller, Nike, Tolleson Design, TOMS. Radovi su mu izlagani širom sveta, od SAD do Japana.

penpencilstencil.com

U narednom tekstu, koji će se pojaviti 8. novembra, moći ćete da čitate o studijima čiji su klijenti Rick Owens, The Economist, Computer Arts, LG, Converse, Microsoft i Sony BMG, kao i o Lorem Ipsum studiju, koji stoji iza koncepta izložbe Exquisite Corpse.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services