Pytheas

Zlatko Imamović je industrijski dizajner, ali i „nastupa“ kao DJ Zlatko Imamović Greed 'n Pride.
Možete ga čuti na my space-u. Nama je privukao pažnju na izložbi diplomaca sa Design Academy Eindhoven tokom trajanja DDW-a. Izložba pod nazivom Graduation Galleries otkrila nam je mladog dizajnera poreklom iz bivše jugoslovenske republike, koji je zbog nemilosrdnog rata devedesetih izbegao u Holandiju. Tamo je diplomirao na prestižnoj gore pomenutoj akademiji, a kao Junior Designer radio kod poznatog holandskog VanBerlo studija. Trenutno, kao i dve prethodne godine radi kao produkt dizajner kod Sinot Yacht Design.

Photo by Marielle Leenders

Diplomirao je na departmanu Man and Mobility, a njegovo vozilo Pytheas pripada sekciji Transportation Design, projekat je naziva Pytheas Expedition vehicle

Photo by Ivana Srdanović

Pytheas je vozilo za izazov, za adrenalinske ekspedicije.
Opis autora: Treba da putujemo više. Kada putuješ susrećeš se sa drugim ljudima i kulturama. To vodi do boljeg međusobnog razumevanja i poštovanja, i može da spreči sukobe. Prema Zlatkovim rečima Pitej je kombinacija džipa i vozila za kampovanje s kojim možete da doprete do najzabačenijih mesta na planeti.

Unutar vozila možete naći sve što vam je potrebno da preživite: plinsku bocu, mali frižider i mali toalet sa tušem. Otvaranjem krova vozila, širi se šator koji nudi siguran san za bar dvoje ljudi. Solarni paneli na krovu i specijalni “bunari” za vodu obezbeđuju osećaj samopouzdanja dok putujete, bez potrebe da se napajate i da crpite prirodne resurse dok putujete.

Sa Vikipedije: Pitej iz Masilije (Pytheas of Massilia) je u četvrtom veku pre nove ere bio starogrčki geograf i istraživač iz grčke kolonije Masilija (današnji Marseille). Poznat je po tome što je oko godine 325. pne. plovio na severozapad Evrope i posetio mnoge delove današnje Velike Britanije. Neka od njegovoh zapažanja se često tumače kao prvi istorijski zapis o Stonehenge-u. Pitej je, međutim prvi koji je opisao fenomen tzv. ponoćnog sunca, polarni led, naveo ime Britannia i germanska plemena, te u geografske špekulacije prvi uveo koncept udaljene zemlje "Thule". Njegovi zapisi su prvi koji navode da Mesec izaziva plime i oseke.

zlatkoimamovic@hotmail.com

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services