De Prachtwijkpionier

The Splendid Neighbourhood

Projekat De Prachtwijkpionier ili The Splendid Neighbourhood je osmišljen i realizovan kao diplomski projekat dizajnerke Jet van Zwieten sa Design Academy Eindhoven, smer Man and Communication, kako bi se prikazala druga strana "problematičnih komšiluka" (kako ih je nazvao nekadašnji kontroverzni ministar Vogelaa 2007. godine).

Jet van Zwieten je osmislila projekat The Splendid Neighbourhood kao odgovor na politčki napad na "ove takozvane problematične komšiluke" koji pak široj javnosti predstavljaju neočekivana i neobična mesta i njihove žitelje u manje poznatim krajevima grada Utrehta.

Uz mape, recenzije mesta, Van Zwieten je na taj način želela da eliminiše predrasude i ljudima ponudi i otkrije nove mesta, restorane, kafiće, radnje, arhitekturu, mirise i boje koje čine ljudi u ovim krajevima. U knjizi takođe možete pronaći dosta zanimljivih podataka o malo poznatom muzeju novca "Geldmuseum van Ome Kees" u četvrti Ondien, ili detaljnu recenziju sa sve preporukama jedne turske pekare u četvrti Zuilen.

Photo by Femke Reijerman

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services