Archpole

ARCHPOLE _ Arhitektonski biro POLE su Anna Sazhinova i Konstantin Lagutin

Upoznalii smo se u Ajndhovenu. Stidljivo i nenametljivo prvo su nas očarali svojim bedževima, dominama, i sitnim drvenim predmetićima. A kada smo se bolje upoznali, shvatili smo da su oni zapravo arhitekti. I to mnogo dobri...

Archpole_ofis

Studio im je istovremeno i working space i showroom, i radionica i izložbeni prostor. Svi elementi enterijera – pod, zidovi, nameštaj, stepenice i vešalice su dizajnirali, proizveli & montirali sami, Ana i Konstantin. Glavna karakteristika njihovog arhitektonskog izraza, jeste kombinacija neobrađenog betona i toplog drveta. To se tačno i vidi i u enterijeru Archpole studija. Čitav prostor je materijalizacija ličnog arhitektonskog iskustva, potrage, eksperimenata, jakih emocija i dubokog razmišljanja. Svakog dana u Archpole studiju, dogodi se nešto novo, rodi se ideja za neki novi objekat. Svaki dan donosi neku novu stvar – mali deo njihove duše. Inspiraciju nalaze u običnom, svakodnevnom životu, a za uzvrat se trude da ga sami inspirišu.

Archpole_arhitektura

Najslađi deo onoga što su predstavljali na Dutch Design Week-u bile su mačkice i mačori, male drvene figurice, mnogo dobri karakteri, koji su svi skupa u najdivnijim bojama pričali jednu ljubavnu priču. Njihova prevashodna funkcija je da budu nosivi kao bedževi, ili aplikabilni na frižiderima kao magneti. A mogu i sami za sebe da postoje i da se igraju filma Love Story.

Archpole_design_art_fashion

Ah, naravno, može i na retrovizor.

Zbog takve nenametljive i nenapadne prirode, bez ikakvog osećaja za marketing ili selfpromotion, Anna i Konstantin su me zapravo osvojili. Pomalo kao pali s Marsa, ali koga briga, jer njihov proizvod govori umesto njih. Naravno, bilo je tu oko njih preduzimljivih ljudi koji su uzeli stvar u svoje ruke, i organizovali ih da budu deo prodajne izložbe i žurke koji su se u okviru DDW-a dešavali u koncept storu, Caviar Rouge u centru Ajndhovena.

Njihovo bavljenje modom je takođe važan aspekt njihovog celokupnog rada, ali i imidža. Oni nose to što dizajniraju. Iako na prvi pogled u real vremenu i situacijama možda to na njima ni ne primećujete, to su zaista jako pametno projektovani komadi odeće pravljeni za ljude slične njima.

Model na fotografijama je Ana. Visoke kragne, kruti i tvrdi krojevi, pomalo oštro i vojniči. Ruska revolucionarna škola. Šalu na stranu, elegantno i pametno.

I na kraju home design. Tu ima svega, od domina, podmetača za čaše, držača za olovke, vešalica, kutijica. Toliko finih stvarčica. To su i predstavljali na Dutch Design Week-u.

Da, imaju i posebnu liniju dugmadi

I na kraju da ih upoznate. Ovo su Konstantin i Anna, rekoh na početku, stidljivi su.

Obavezno pogledajte njihov web sajt. Možda nije najfunkcionalniji, ali na njemu se sve mrda, i mnogo je lepppppppp...

http://archpole.ru/

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services