DMY Berlin 2010, Clo'e Floriat

Clo'e Floriat

U ovoj seriji crteža francuske dizajnerke i fotografa Clo'e Floriat, autorka beleži svoje misli na temu dizajna u Berlinu gde živi poslednje tri godine. Crteži prikazuju ovogodišnji DMY festival, dizajnerske radionice organizavone od strane dizajnera Jerszy-ja Seymour-a, kao i novootvorenu Berlin Weekly galeriju u centry grada. Opisi su dela autorke.

Clo'e Floriat DMY

DMY BERLIN na BERLIN TEMPELHOF-u

Nakon 60 godina to više nije Slatki Bombarder "Rosinenbomber" koji baca namirnice i slatkiše deci tokom berlinske blokade 1949 godine.

Clo'e Floriat DMY

MERZAEROBICS

Nova aerobik radionica Jerzy-ja Seymour-a. Merzaerobics služi kao mesto za postavljanje pitanja i istraživanje naših pokreta u svakodnevnom životu. Kao koncept izabran je pristup dizajna i arhitekture gde se istražuje sopstveni pokret u prostoru, na taj način pružajući nam da se oslobodimo od svakodnevne dokolice i uživamo u pokretu i vežbi tokom letnjih jutara na bilo kom mestu.

Clo'e Floriat DMY

BERLINWEEKLY.COM

Berlin-weekly.com je online/offline galerijski prostor sa svežim sadržajem koji se menja svake nedelje. Svi eksponati se izlažu u izlogu tokom 24 sata kako u gradu tako i na internetu. Berlin-weekly.com na taj način pruža prostor za razne vrste umetnosti dok ujedno služi kao kreativna platforma za umetnike i dizajnere. Svi predmeti i instalacije koji se nalaze u izlogu su na prodaju, a više detalja i cenovnik možete pronaći online.

Clo'e Floriat DMY

BERLIN STADTSCHLOSS

Stadtschloss je uništen za vreme postajanja Istočne Nemačke nakon toga što je oštećen za vreme savezničkog bombardovanja Berlina tokom drugog svetskog rata. Zamenjen je Palatom Republike (Palast der Republik) koja je takođe srušena s obzirom da je napravljena od azbesta. Tokom mnogo godina u Berlinu se vodila rasprava da li da se Schloss sagradi kao što je nekada bio ili da se pozove arhitekta-zvezda koji bi predložio novo arhitektonsko rešenje za Berlin. Pre nekoliko meseci grad se posle dužeg vremena odlučio za repliku originalnog Schloss-a. Na veliku žalost berlinaca, Angela Merkel je obustavila izgradnju do daljnjeg zbog manjka sredstava.

Clo'e Floriat DMY

MUSEUM DER DINGE

Od leta 2007. godine muzej prikazuje značajan deo svoje velike i retko izlagane zbirke dizajna i svakodnevne kulture 20. veka u "Open Storage" prezentaciji. S jedne strane predmeti su odabrani tako da prikažu najzanimljivije delove zbirke ali i da pruže osnovne informacije o njihovoj funkciji uz mešavinu istorije 20. veka i savremene produkt-kulture.

Via: Deezeen

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services