C215

C215 je 37-godišnji francuski street-art umetnik, koji se za razliku od većine svojih kolega često pojavljuje u javnosti (pravo ime mu je Christian Guemy) pokušavajući da uvede ovu vrstu umetnosti u mainstream.

C215 se bavi street-artom već više od dvadeset godina, nakon što je napravio prvi stensil Vespe u svojoj sobi. Poslednjih godina se bavi uglavnom portretima po čemu je i postao poznat u svetu. Njegovi radovi su tehnički prvoklasno urađeni, a najčešće koristi likove iz marginalizovanih grupa ljudi. Kako kaže to je njegov način da im ponudi mesto u društvu.

C215 je osim po svojoj izvanrednoj tehnici poznat i po tome što je magistrirao istoriju umetnosti i (ko)autor je nekih od najpoznatijih njiga o Street Art-u (kao npr. Stencil History X), ali je objavio i zbirke pesama Red i Blue.

Uzor u radu mu je Ernest Pignon, takođe francuski umetnik, jedan od pionira street art-a, dok mu je glavna inspiracija njegova ćerka Nina.

Radove C215 možete da vidite po čitavom svetu, a nama je verovatno najbliže naći njegove radove u Beču, na zidu pored Addidas-ove radnje u čuvenoj shopping ulici Mariahilfer.

Ipak najviše voli da radi u svom rodnog gradu Vitry-sur Seine, koji je prava galerija njegovih radova i u Maroku, gde često odlazi.

Linkovi ka njegovim radovima:

http://www.myspace.com/c215

http://www.flickr.com/photos/c215/sets/


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services