Izložba: "Grafika 30 mladih umetnika Španije"

Izložbu možete pogledati do 7. maja u Mikser-ovom prostoru u Karađorđevoj 46 (Mikser House) i u Servantesu, u Knezu.

Posle kraće pauze evo me konačno sa novim postom. Povod za ovo pisanje je izložba koja je otvorena prošle nedelje, u utorak 3. aprila. To je izložba prilično velikog broja mladih umetnika iz Španije (što i sam naziv izložbe potvrđuje – „Grafika 30 mladih umetnika Španije“) koji se bave grafitima, slikarstvom, muralima, sito-štampom, video produkcijom itd. 

Izložbu čini pedesetak eksponata ove raznovrsne grupe umetnika, premda je prostor u kome su izloženi verovatno prevelik za ovu izložbu tako da mnogi od radova i nisu došli do izražaja, barem se to odnosi na ovaj njen deo koji je u Mikseru.


Sa druge strane taj prostor je bio zgodan da se organizuje live act za nekoliko grafitera. U svakom slučaju pozdravljamo još jednu inicijativu približavanja ulične umetnosti širem auditorijumu, i naročito to što je podržana od strane Ambasade Španije, što je lep primer i drugim ambasadama da podrže slične akcije.

Ono što je bitno reći da je u okviru ovog projekta bila organizovana i praktična radionica namenjena studentima lepih umetnosti, kao i predavanje o umetnosti u javnom prostoru, pod nazivom: Pogled šetača na umetnost u urbanom prostoru. Ovaj projekat se na neki način naslanja na nedavno održani Međunarodni sajam savremene umetnosti ARCO koji je nedavno održan u Madridu, pa su na predavanju korišćeni brojni primeri sa tog sajma.

Lep prikaz izložbe je dat na sajtu B92.


Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services