Gos'n Ivs

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OVIH DANA Emigre je sirom sveta poslao dva obavestenja - da su izdali knjigu o prethodnih 26 godina rada, Emigre No.70, i za mene jos zanimljivije, upoznali su me sa gospodinom Eaves, ciju sam suprugu do sada poznavala i silno obozavala.
Mrs Eaves je predivni font koji je suveren na mojoj neformalnoj listi 20 omiljenih fontova. Nastao jos 1996, modelovan je po uzoru na Baskerville, a dobio ime po kucepaziteljki Dzona Baskervila.Kao prava zenska, gospodja Eaves opremljana je tonom sminke i djindjuva.
U svetu fontova to su ligature. (evo ih jos: 1, 2, 3)Kada je ovaj font postao opste prihvacen i najprodavaniji u Emigre katalogu fontova, pokazalo se da postoji potreba za razvijanjem familije tako da bude upotrebljiv za slaganje veceg teksta. Tako se 2009. pojavila MrsEavesXL, zamisljam je trudnu. Od Regular ona postaje Bold, pa onda i Heavy.I tako najzad stizemo to najavljene novosti. Upoznajemo gospodina Eaves, i to dve njegove strane - Sans i Modern. Nekada se oseca kao GillSans, a nekad vise kao Futura. U osnovi, gdja je sa serifima, on je bez. Kako to vec ide.


Fin jedan covek, prilagodljiv. Samostalan je i sofisticiran, klasican i moderan. Kao oni tipovi sa Sartorialistovih fotki, sav kulturan, shik, udobno mu je u svojoj kozi. Sa gospodjom se savrseno slaze, a vidjacemo ga i u drustvu nekih quirky likova.

Hello Mr Eaves, so delighted to finally meet you!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Ivana Srdanović's picture
Ivana Srdanović
23:55 30/10/09

kakav par

ovo je zanimljivije od mrs i miss smith. very nice!

Stefan Unković's picture
Stefan Unković
01:34 31/10/09

Hocemo

mnogo ovakvih postova.pet zvezdica

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
17:49 31/10/09

Divan font

Mnogo mi se svidja ovaj font! Divno R i J. Ima onaj classic feel kao Futura + Gill

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services