Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

IDA Design Award Gold i Silver nagrade za igračku TriX

Igračka "TriX" dizajnera Vladimira Zagorca nagrađena sa dve međunarodne nagrade IDA Design Award.

 

Dizajnersko rešenje modularne igračke TriX, domaćeg industrijskog dizajnera Vladimira Zagorca, nagrađeno je na jednom od najprestižnijih svetskih dizajnerskih konkursa IDA Design Awards u dve kategorije.

 

 

66. Martovski festival

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival, biće održan 66. put, od 27. do 31. marta u Domu omladine Beograda. 

 

 

Bogat filmski program sačinjen od oko 4000 domaćih i inostranih filmova trajaće pet dana.

#IZAZOV2019 | Neujednačena brzina prilagođavanja struke digitalnoj eri!

Još samo nekoliko dana ostalo je do jubilarnog, petog po redu, regionalnog foruma komunikacionih lidera – IZAZOV 2019, koji će biti održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“.

 

 

 

Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Izložba "Medvedi - u čast proleću!"

Deveta po redu međunarodna izložba ”Medvedi – u čast proleću!” biće otvorena u petak, 29. marta u 19 časova u Zaokretu (Cetinjska 15).

 

Umetničko udruženje "Medvedi" se po deveti put okuplja povodom proslave proleća, ovog puta u klubu Zaokret i uz muzičku podršku DJ ekipe Kišobran.

 

Stiglo je i to doba godine...

Samostalna izložba ''Meke forme'' Bosiljke Zirojević Lečić

Samostalna izložba ''Meke forme'' Bosiljke Zirojević Lečić, biće otvorena u petak, 29. marta u 19 časova u Concept Gallery (Tadeuša Košćuška 32).
 

 

Izložbu će otvoriti Maja Mikić Landratoške, istoričarka umetnosti, uz prisustvo umetnice.

 

Publika u Parizu učestvovala u projektu studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu

Katedra za Nove likovne medije Departmana likovnih umetnosti, Akademija u Novom Sadu predstavila je projekat "Vizuelne transpozicije identiteta i prostora" u Srpskom Kulturnom centru u Parizu u periodu od 7. do 13. marta.

 

 

 

Razgovor o praksi umetnice Mariele Cvetić | MSUB

Razgovor o praksi umetnice Mariele Cvetić, održaće se u petak, 22. marta u 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14). 

 

Tema razgovora će biti tekuća izložba „Conquistador. Iz kulture i umetnosti“, i istraživanje i kontekstualna praksa umetnice Mariele Cvetić. 

 

 

Izložba "Say Cheese!" Željke Aleksić u Remontu

Samostalna izložba "Say Cheese!" Željke Aleksić, biće otvorena u ponedeljak, 25. marta u 19 časova u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).


Izložba “Say Cheese!” Željke Aleksić konciprana je kroz dva segmenta koja povezuju i prožimaju njena životno-radna i umetnička iskustva.

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text