Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba "Српске лепе у̶м̶е̶т̶н̶о̶с̶т̶и̶ 2" u Ostavinskoj galeriji

Izložba "Српске лепе у̶м̶е̶т̶н̶о̶с̶т̶и̶ 2", biće otvorena u utorak, 28. maja u 19 časova, u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8).

 

Kustos izložbe je Branislav Dimitrijević.

 

 

Izložba "Ljubav u Davosu" Tadije Janičića

Izložba "Ljubav u Davosu" Tadije Janičića, biće otvorena u četvrtak 30. maja u 19 časova u galeriji Novembar (Kursulina 22).

Tadija Janičić svoju dobro znanu junakinju Karolinu, u seriji slika koje će biti prikazane na izložbi, vodi u snežnobeli ambijent omiljenog odmarališta svetskog džet seta Davos, poznatog po činjenici da se upravo tamo održava tradicionalni Svetski ekonomski forum. 

 

 

"Immersed" Marine Ilić u Galeriji NEON

Immersed - multimedijalni art/fashion događaj autorke Marine Ilić, biće održan u subotu, 1. juna u 19 časova u Galeriji NEON (Crnogorska 10, Savamala).

 
Immersed (Uronjeni) je umetnički projekat čiji je koncept izražen u spoju različitih umetničkih formi i medija - instalacije u obliku konceptualnog kostima i umetnost u vidu modnog dešavanja. 

 

 

Izložba Milan Konjović (fragmenti šeste decenije)

Izložba Milan Konjović (fragmenti šeste decenije), biće otvorena u petak 24. maja u 19 časova u galeriji Canvas (Kosovska 16).

 

Galerija Canvas u saradnji sa Vladimirom Vasićem priređuje izložbu slika Milana  Konjovića, nastalih u periodu 1954-1959. godine.

 

 

Izložba „10/9“ u Luci Beograd

Izložba „10/9“, biće otvorena 22. maja u 20 časova u Ateljeu „DivArt” u Luci Beograd (ul. Dunavska 86, zgrada Srbijateks, 4 sprat).
 

U duhu tradicije umetničkih salona, beogradski atelje „DivArt” u Luci Beograd, u čast 10 godina postojanja otvara vrata za posetioce i jubilarni rođendan proslavlja grupnom izložbom.

 


Deseti rođendan ateljea DIV ART biće obeležen izložbom „10/9“ u Luci Beograd, na kojoj učestvuje 9 umetnika.

Izložba "Colorful Books" Ivane Aranđelović u Kulturnom centru "Baraka"

Samostalna izložba "Colorful Books" Ivane Aranđelović, biće otvorena u četvrtak 23.maja u 20 časova u Kulturnom centru "Baraka" (Nušićeva).

Izložba Marije Konjikušić u Remontu

Samostalna izložba “Knjiga dežurstva” Marije Konjikušić, biće otvorena u sredu, 22. maja u 19 časova u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).


Na otvaranju izložbe, gost-umetnik biće Aleksandar Denić koji će uživo crtati po školskoj tabli.

 


 

Radionica i izložba FROM NOISE TO SOUND Akademije umetnosti u Novom Sadu

Radionica i izložba-performans u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom FROM NOISE TO SOUND održaće se u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara.

 

 

 

Radionica i izložba-performans predstavljaju ključne aktivnosti projekta „From Noise to Sound“ koji se finansira sredstvima Međunarodnog višegradskog fonda (International Visegrad Fund).

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text