Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba "Drvo i ptica" u Kući Đure Jakšića

Izložba slika i grafika "Drvo i ptica" autorki Vesne Džakić i Mike Lovre, biće otvorena 21. avgusta u 19 časova u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34).

 

Izložbu će otvoriti Zorica Atić, dipl. istoričarka umetnosti. Postavka traje do 4. septembra 2017. godine.

 

 

Javno vođenje kroz izložbu "Fade In 2"

Muzej savremene umetnosti poziva na javno vođenje kroz izložbu „FADE IN 2: EXT. MODERNISTIČKA KUĆA – NOĆ“ u subotu, 19. avgusta 2017. godine u 13 časova u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (Rodoljuba Čolakovića 2).

Kroz izložbu vode Ana Anakijev i Miloš Zec, asistenti kustosa postavke, a o svom radu na izložbi govoriće umetnik Siniša Ilić.

 

 

 

Beograd je dobio svoj FENOMEN!

U srcu Beograda, u Hadži Prodanovoj ulici broj 16, u četvrtak, 17. avgusta, zvanično je počeo sa radom FENOMEN, centar za naučne interaktivne radionice. 

Osnivači dve najmasovnije kulturne i naučno-popularne manifestacije, Festival nauke i Noć muzeja, pokrenuli su jedinstveni i nesvakidašnji kutak za radoznale.

 

FreeDom Art Festival

Kao uvod u „FreeDom Art” Doma omladine Pančevo biće predstavljeni murali Milana Bulatovića i Sanje Momčilović, koji će nositi poruku slobode, u subotu, 19. avgusta, u 19 časova, u Ulici generala Petra Aračića (preko puta Gradske uprave).

 

 

Izložba "Likovne poetike crteža" u okviru Letnjeg programa Galerije FLU

Izložba "Likovne poetike crteža" biće otvorena u četvrtak, 17. avgusta u 20 časova, u okviru Letnjeg programa Galerije FLU.


Druga izložba koja će se održati u okviru Letnjeg programa Galerije FLU će, kao i prethodna, biti posvećena crtežu.

 

 

Na izložbi će biti predstavljeni radovi Tanje Bogdanić, Milice Crnobrnje, Jagode Mićović, Marine Stojanović i Ljiljane Šunjevarić.

Veče animacije sa Elitom

“Veče animacije sa Elitom” održaće se u nedelju, 20.avgusta od 20 časova u “Bar Kućici”, u ulici Borislava Pekića 15.

Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa udruženjem “LADA”.

 

 

Izložba "Kasno cvetanje" Nikole Radosavljevića

Izložba "Kasno cvetanje" Nikole Radosavljevića biće otvorena u četvrtak, 17. avgusta u 19 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u unutrašnjoj Stambol kapiji.


Serija grafika "Kasno cvetanje" nastala je kao grafički eksperiment pre svega nad sopstvenim sećanjem a onda i slušanjem tuđih (N. Radosavljević).

 


Postajemo neusaglašeni.

FLU: Vremenske kapsule | "Miloš, 1995." Miloša Bogdanovića

U okviru 10. po redu a, prvog nomadskog, letnjeg programa FLU: VREMENSKE KAPSULE, u galeriji PRO3OR će se od 2. do 22. avgusta održati izložba Miloša Bogdanovića "Miloš, 1995.".

Tokom avgusta galerija PRO3OR ugostiće tri izložbe koje će postavljati pitanja: Kako, šta i zašto baš to i tako pamtimo?

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services