Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Peticija za opstanak Grafičkog kolektiva

Grafički kolektiv ove, 2019. godine obeležava svoj veliki jubilej - 70 godina rada!


Gubitkom galerije na Obilićevom vencu 27, Grad je jula prošle godine ostao bez jednog kultnog mesta. Ideja je da se gradskim i republičkim vlastima do kraja ovog meseca preda Molba sa Peticijom za dodelu novog galerijskog prostora.

 

Izložba "Dopusti da ti kažem" Tatjane Pirović

Izložba "Dopusti da ti kažem" Tatjane Pirović, biće otvorena u četvrtak, 24. januara u 18 časova u galeriji Lucida (Čika Ljubina 11).
 

 

 

Umetnici kao kustosi

Video pregledi kustoskih praksi 01 sa temom Umetnici kao kustosi, održaće se 22. januara u 20 časova u maloj sali Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

 

 

 

 

Izložba "Shady Laguna Resort" Marije Avramović i Sam Twidale

Izložba "Shady Laguna Resort" Marije Avramović i Sam Twidale, biće otvorena u petak, 1. februara u 19:30 u galeriji Novembar (Kursulina 22).

 

 

 

 

 

Autori izložbe su naša mlada umetnica Marija Avramović koja trenutno živi i radi u Parizu i Sam Twidale poreklom iz Hereforda, Engleske koji takođe živi i radi u Parizu.

Zdravko Joksimović - "Dve razglednice iz Kine"

Vizuelni umetnik i profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Zdravko Joksimović održaće kratku prezentaciju pod nazivom "Dve razglednice iz Kine", u petak 25. januara sa početkom u 19 časova u galeriji X VITAMIN (Studentski trg 11/1) u Beogradu.

 

 

Serijal predavanja: PUT SVILE Ivana Pražić

Drugo predavanje Ivane Pražić: Morski put svile dinastije Ming: Od obala južne Kine do istočne Afrike, u okviru serijala predavanja PUT SVILE, održaće se u četvrtak, 24. januara u 19 časova u Galeriji Artget (Trg republike 5/I).

 


 

 

Izložba "Kamen i numen" Milana Kulića

Izložba radova doktorskog umetničkog projekta pod nazivom "Kamen i numen" Milana Kulića, biće otvorena u utorak, 22. januara u 19 časova u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd).

 

 

 

 

IZAZOV 2019

Jubilarni, peti po redu regionalni forum komunikacionih lidera IZAZOV 2019, biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu pod sloganom „Istina ili izazov“.

 

 

 

Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text