Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

20. SEMPL: U naprednoj tehnološkoj sredini moramo postati humaniji

20. SEMPL konferenciju, koja će se 29. i 30. novembra održati u Portorožu, otvoriće britansko-američki par iz globalne konsultantske kuće Kaleidoko, predavanjem pod nazivom „The Majority Report: Меdijumske mogućnosti u 2030. godini".

 

 

 

Izložba "Crying Pixels" švedske umetnice tkanja, Emelie Röndahl

Izložba "Crying Pixels" švedske umetnice tkanja, Emelie Röndahl, biće otvorena u subotu, 10. novembra u 10 časova u galeriji Transformart (Svetog Save 8) u Beogradu.
 

 

 

 

Nauka, umetnost i "mejkers" kultura u Beogradu tokom novembra

Centar za promociju nauke (CPN) od 14. novembra do 8. decembra organizuje manifestaciju koja na uzbudljiv način povezuje nauku i umetnost.

 

Imaćete priliku da prisustvujete nizu događaja čija će tema biti umetnost, nauka i takozvana "mejkers" kultura, uz njihov preplet i međusobni uticaj.

 

Prateći program izložbe ''Percepcije. Žena po meri društva?''

Izložba ''Percepcije. Žena po meri društva?'' u Galeriji Matice srpske nastavlja sa uzbudljivim pratećim programom!

 

I ovog vikenda očekuju nas zanimljive priče sa fokusom na ženu – kao umetnicu, kao društveno kategorisan pojam, kao objekat, kao subjekat, kao alegorija, kao onu koja posmatra i koja se posmatra.

 

 

Izložba Muzeja nauke i tehnike "Rođenje humanoidne robotike" u Gradskom muzeju u Subotici

Izložba Muzeja nauke i tehnike "Rođenje humanoidne robotike" u Gradskom muzeju u Subotici, biće otvorena 9. novembra u 18 časova, u Gradskom muzeju Subotica (Trg Sinagoga 3).


 

 

 

Muzej nauke i tehnike - Beograd i Gradski muzej Subotica otvaraju izložbu „Rođenje humanoidne robotike: 50 godina Centra za robotiku Instituta „Mihajlo Pupin“ posvećenu najstarijoj laboratoriji za robotiku u Jugoistočnoj Evropi, autora Ivana Stanića, kustosa Muzeja nauke i tehnike - Beograd.

Otvaranje novembarskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

Otvaranje novembarskih izložbi u Kulturnom centru Beograda, biće održano 8. novembra u 19 časova u svim galerijskim prostorima KCB-a!


Od 8. novembra do 6. decembra biće otvorena vrata KCB galerija za nove postavke i umetničke koncepte! Očekuju nas otvaranja tri nove izložbe u sva tri galerijska prostora Kulturnog centra Beograda.

 

 

Izložba (s)BUK - Studentsko bijenale umetnosti knjige

Izložba (s)BUK - Studentsko bijenale umetnosti knjige, biće otvorena 8. novembra u 19 časova u Domu kulture "Studentski grad" (Bulevar Zorana Đinđića 179). 


 

 

 

Studentsko bijenale umetnosti knjige proizašlo je iz prethodne saradnje Doma kulture „Studentski grad“ i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u cilju predstavljanja aktuelne produkcije umetnosti knjige koje nastaju na umetničkim Akademijama u Srbiji i inostranstvu.

“Silogizmi” Tijane Kojić u Galeriji Boris u Parizu

Izložba "Silogizmi" Tijane Kojić, biće otvorena 8. novembra u 19 časova u Galeriji Boris u Parizu (3, rue Saint-Philippe du Roule).

 

 

 

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text