Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba slika "Hava Nagila" Milana Kešelja

Izložba slika "Hava Nagila" Milana Kešelja biće otvorena u utorak, 27. juna u 19 časova u Nacionalnoj galeriji (Dositejeva 1).

 

 

 

 

 

Nacionalna galerija Beograd i Jevrejska opština Novi Sad pozivaju na svečano otvaranje izložbe slika "Hava Nagila" Milana Kešelja, posvećenu novosadskim Jevrejima koji su 24. aprila 1944. godine iz sinagoge odvedeni u koncentracione logore Evrope.

Kvaka 22 | Veče autorskog animiranog filma "Balkon kino"

Letnja sezona Balkon kina u Kvaki 22 vam donosi veče kratkog animiranog filma.

Balkon kino održaće se u utorak, 27. juna od 20:30 časova.

 

 

 

 

Pridružite nam se da zajedno gledamo autorska ostvarenja mladih umetnika iz Srbije i Austrije. Balkon kino predstavlja dvočasovni program animiranog filma Kvake 22, tokom kojih ćete imati priliku da vidite radove deset umetnika:

„Kreativna EU letnja škola" za mlade u Novom Sadu

U Startit Centru u Novom Sadu, 24. juna je počela sa radom osmodnevna „Kreativna EU letnja škola" koju će pohađati 28 mladih Novosađana od 15 do 20 godina.

 

 

 

 

Polaznici će imati priliku da uče o Evropskoj uniji, o vrednostima koje ona promoviše, kao i o prilikama koje pruža mladima u sferama volonterizma, obrazovanja i mobilnosti.

Izložba fotografija "Brutal beton" Ognjena Rankovića

Izložba fotografija "Brutal beton" autora Ognjena Rankovića biće otvorena u nedelju, 25. juna od 19h u pabu Brod (Bulevar Despota Stefana 36).

 

 

 

 

Brutal beton je serija fotografija koja se na sveden ali vizuelno efektan način bavi beogradskom modernističkom arhitekturom.

Izložba "Kuća od mermera" Nikole Radosavljevića

Izložba "Kuća od mermera" Nikole Radosavljevića biće otvorena u utorak, 27. juna u 20 časova u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA (Fakultet likovnih umetnosti, Pariska 16).

 

 

 

Poziv na panel | Naši gradovi nisu na prodaju!

Panel pod nazivom "Naši gradovi nisu na prodaju" оdržaće se u subotu 24. juna od 17 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), a u okviru sastanka Evropske akcione koalicije za pravo na stanovanje i grad u Beogradu.

 

 

Two birds predstavlja kolekciju ≠≠dorćol

Two birds poziva na predstavljanje nove kolekcije,  ≠≠dorćol, u petak, 23. juna u 20 časova u Jevremovoj 25.

 

 

 

 

 

Two birds brend, iza kojeg stoje dve ptičice dizajnerke: Sanja Drakulić i Ivana Radenković Baćković, predstaviće prvu u nizu kolekcija različitog tipa prozivoda, pod imenom ≠≠dorćol.

Projekcija dokumentarnog filma "Vilijam Kentridž, pobede i jadi" u Legatu Čolaković

Muzej savremene umetnosti, Beograd poziva na projekciju filma "Vilijam Kentridž, pobede i jadi", reditelja Đovanija Troiloa (Giovanni Troilo) u okviru internacionalnog projekta simultanog prikazivanja filma širom sveta.

 

 

 

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services