Global

Svetlosna instalacija naše umetnice u Švedskoj

Cellula" je pobedničko rešenje konkursa za permanentnu umetničku instalaciju za novoizgrađeni kompleks gradske bolnice u Alingsås-u, rad naše umetnice Aleksandre Stratimirović.


 

 

 

”Cellula" je spomenik životu, oblikovan u formi monumentalnih skulptura. Osnovni i prepoznatljivi element je ćelija, koja gradi kompozicije u različitim veličinama i konstelacijama.

Na trgu, ispred glavnog ulaza u bolnicu, centralno je locirana monumentalna skulpturalna kompozicija.

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Đorđe Ozbolt predstavnik Srbije na 58. Međunarodnom bijenalu savremene umetnosti u Veneciji 2019.

Projekat Đorđa Ozbolta „Povratak gubitka memorije“, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji (La Biennale di Venezia).

 

 

 

3650 dana savremene arhitekture u Sarajevu

U čast desete godišnjice održavanja festivala Dani arhitekture u Sarajevu, izašla je knjiga pod nazivom “3650 dana savremene arhitekture u Sarajevu”.

Knjiga ilustruje proputovanje kroz ovu manifestaciju, i prezentuje rad svih učesnika, bili to lokalni, regionalni, ili čak svetski arhitekti i studenti arhitekture.
 

Vrtlarenje: Girl Power!

Sedmo izdanje Vrtlarenja održaće se u četvrtak 24. januara u 20 časova u Grif Baru u Zagrebu, na temu Girl Power.

 

Vrtlarenje će ugostiti Margaretu Lekić, Ninu Čalopek, Nikolinu Vučković & Idu Blažičko.

 

 

 

Dim Tim Artist in Residence u Švajcarskoj

Umetnička kolaborativna grupa Dim Tim učestvovala je na tromesečnom Artist in Residence programu u Švajcarskoj u okolini Ženeve!

 

Tokom boravka oslikali su mural, Roadmap to success u glavnom holu International School of Geneva, Campus des Nations, jednoj od najprestižnijih obrazovnih ustanova u Švajcarskoj koju pohađa preko 1.000 studenata iz 82 zemlje.

 

appointMENT #3 | Izložba muzičkih postera u okviru MENT festivala

appointMENT #3 | Music Poster Exhibition - Prodajna izložba muzičkih postera u okviru MENT festivala biće otvorena od 24. januara do 22. februara 2019. godine, u galeriji DobraVaga u Ljubljani.

 

 

 

 

Peto izdanje MENT festivala i konferencije u Ljubljani

Peto izdanje MENT festivala i konferencije održava se na više lokacija u Ljubljani od 30. januara do 1. februara 2019. godine i predstavlja više od 75 muzičara.!

Festival MENT je početkom 2018.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text