Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

unBLOK by Señor

Predstavljamo interni projekat zagrebačke agencije Señor - novi kancelarijski materijal pod nazivom unBLOK, koji svom vlasniku uskače kad ideje pljušte, ali i kad potpuno presuše.

 

 

 

 

 

Iako blokade jesu sastavni deo kreativnog procesa, kad rok stisne, dobro će vam doći unBLOK

Kandida Hofer nagrađena za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018

Svetska organizacija za fotografiju objavila je da je proslavljena savremena umetnica Kandida Hofer dobitnica prestižne Nagrade za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018.
 

 

 

Umetnici će priznanje biti uručeno na ceremoniji u Londonu 19. aprila 2018. godine, dok će radovi po njenom izboru biti predstavljeni u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2018 u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 20. aprila do 6. maja 2018. godine.

Virtuelnom stvarnošću protiv strahova

Bečki centar za lečenje fobija „Phobius“ otkrio je nove mogućnosti na temu terapije straha. Kao prvi na nemačkom govornom području centar se specijalizovao za terapiju fobija uz pomoć virtuelne stvarnosti.

 

 

 

Telo reaguje stresno na određene stvari, kao na primer kod arahnofobije – strah od pauka. Da ne bi bio izložen tom stresu čovek izbegava da se dovodi u takve situacije gde bi mogao da naiđe na pauka. Ukoliko takvo stanje duže potraje manifestuje se fobija.

Ateljei Žitnjak, Zagreb | Izložba ''My Daily Life (as Wife and Mother)'' Jasminke Končić

Izložba ''My Daily Life (as Wife and Mother)'' Jasminke Končić, biće otvorena u petak, 9. februara od 19 časova u zagrebačkoj Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb).

 

 

 

 

Stockholm Furniture & Light Fair | Stockholm Design Week

Stokholmski sajam nameštaja i rasvete (Stockholm Furniture & Light Fair), održava se od 6. do 10. februara u kongresnom centru i sajamskim halama Stockholmsmässan u glavnom gradu Švedske.

 

 

 

Molteni&C slavi 15 godina police "Graduate"

Italijanska kompanija Molteni&C ove godine slavi 15 godina kultne police "Graduate" koju je 2003. godine dizajnirao francuski arhitekta Žan Nuvel (Jean Nouvel).

 

 

 


Kada je Žan Nuvel 2003. godine zamislio ovaj smeli dizajn modularne "viseće" police, njegova ideja je bila da je učini što lakšom i jednostavnijom.

appointMENT | Izložba muzičkih postera u okviru MENT festivala

appointMENT | Music Poster Exhibition -Izložba muzičkih postera u okviru MENT festivala otvorena je od 25. januara do 3. marta 2018. godine, u galeriji DobraVaga u Ljubljani.

 

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text