Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Kurt Virt (1917-1996.) – dizajner, grafičar, zanatlija, slikar

Izložba posvećena Kurtu Virtu (Kurt Wirth, 1917-1996.), renomiranom švajcarskom dizajneru i umetniku koji je obeležio švajcarsku i evropsku scenu grafičkog dizajna, biće otvorena do 7.

"Lajk end šer", izložba Željka Badurine u riječkoj Filodrammatici

"Lajk end šer", izložba Željka Badurine biće otvorena 18. septembra u 20 časova u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka).

Na izložbi će biti predstavljeno stotinjak radova zagrebačkog vizuelnog umetnika Željka Badurine koji od 2012.

10.Weekend Media Festival | Novinarstvo koje je razotkrilo fudbal kao prljavu igru

Jubilarni deseti Weekend Media Festival održava se od 21. do 24. septembra u Rovinju!

 

Moć istraživačkog novinarstva na Weekend Media Festivalu: Sve o skandalu koji je srušio najveće fudbalsko carstvo!

 

 

Osim Jonathana Calverta koji je fudbal razotkrio kao prljavu igru, u Rovinju će o mobile-first praksi govoriti Googleov Dominik Osterholt.

Prvo izdanje Plana D ugostiće Brucea Sterlinga

Prvo izdanje Plana D sa temom TEHNOOPTIMIZAM / TEHNOPESIMIZAM, ugostiće Brucea Sterlinga, poznatog pisca naučne-fantastike, predvodnika cyberpunk žanra, publiciste, urednika, teoretičara i futuriste.

 

 

 

Touch Me Festival 2017

Peti Touch Me Festival: Nevidljivo koje nas okružuje! - Međunarodna izložba, performansi i simpozijum održaće se od 8. do 18. oktobra u Zagrebu. 

Inovativno prožimanje nauke, umetnosti i tehnologije okosnica je međunarodnog festivala Touch Me koji se od 2005. održava svake tri godine u organizaciji udruženja KONTEJNER iz Zagreba.

 

 

Izložba Predmet (Case) Blaža Kovačevića u Porto Montenegru

Izložba Predmet (Case) Blaža Kovačevića, biće otvorena u ponedeljak 18. septembra u 20 časova u Zbirci pomorskog nasleđa u Porto Montenegru.

Umetnik, Blažo Kovačević je već najavio svoju izložbu u Beogradu - ''Prisiljeni'', koja će biti otvorena 16. oktobra u Nacionalnoj galeriji. Pre toga, 18. septembra, Blažo će se predstaviti izložbom ''Predmet'' u Porto Montenegru.

 

 

U Beču se otvara Betovenov muzej

Život i delo Ludviga van Betovena neraskidivo su povezani sa austrijskom prestonicom.

Betoven 1787. godine dolazi u Beč da studira kod Mocarta, a od 1792. godine ostaje tu da živi. Iako postoje tri stana koja se dovode u vezu sa kompozitorom i sastavni su deo Bečkog muzeja, do sada nije postojao muzej u Beču posvećen njemu.

 

 

Betovenov stan u bečkoj četvrti Hajligenštat biće proširen i pretvoren u muzej posvećen životu i delu ovog kompozitora.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services