Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Promocija vodiča Modernistička mapa Beograda u KC Grad

Iz štampe će za koji dan izaći Modernistička mapa Beograda u izdanju Blue Crow Media iz Londona, realizovana u saradnji s domaćim istraživačima i autorima.

Uz prisustvo gostiju iz Engleske, promocija je zakazana za četvrtak 01. juna od 18 sati u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4). 

 

 

Srebrna A'Design Award nagrada Teodori Jevtić za lampu Reader Collection

Kolekcija lampi pod nazivom Reader Collection, rad domaće dizajnerke Teodore Jevtić, osvojila je srebrnu A'Design Award nagradu za dizajn, u kategoriji Osvetljenje.

Nagradu dodeljuje International Design Academy (Međunarodna akademija za dizajn), žiri A' Design Award nagrade čine članovi iz reda međunarodno priznatih novinara, poznatih dizajnera i akademaca, kao i istaknutih preduzetnika.

 

"Figure sećanja - drugi pogled na mehanizme kolektivnog sećanja" u Kući cveća

Povodom obeležavanja 60 godina od prve proslave Dana mladosti, na izložbi "Figure sećanja"  izvršene su izmene koje će od četrvtka 25. maja publika moći da pogleda u  "Kući cveća".

 

 

 

Young Lions: Lavovski žiri bira najkreativnije mlade lavove u BIH

U saradnji sa ''Cannes Lions International Festival of Creativity'', Brending konferencija, koju organizuje agencija Via Media, predstavlja prvo izdanje ''Young Lions” takmičenja, za mlade i kreativne advertising profesionalce starosti do 30 godina.

U10 | Razgovor o grupnoj izložbi „Cher(e)s ami(e)s“

Razgovor o grupnoj izložbi „Cher(e)s ami(e)s“, održaće se u petak, 26. maja u 19 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

 

 

 

 

Prvi ART BITES u Drugstoru

ART BITES vas poziva da prisustvujete prvom događaju koji je zakazan za 1. jun 2017. sa početkom u 21 čas, u novom letnjem prostoru kluba, kada ćemo ugostiti Michela Pelusio i Glenn Vervliet, umetnike sa trenutnim prebivalištem u Antverpenu, koji će izvesti svoj performans pod nazivom Spacetime Helix.

 

 

Izložbe velikih majstora ove jeseni u bečkim muzejima

Tokom jeseni 2017. godine u centru pažnje velikih izložbi u bečkim muzejima biće Piter Brigel Stariji, Rafaelo i Rubens.

 

 

 

 

 

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services