Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Croatian Design Superstore Dizajn dijalozi | Marko Hrastovec

Croatian Design Superstore najavljuje novo izdanje Dizajn dijaloga koje će se održati u četvrtak, 30. marta u 19 časova u prostoru CDS-a (Fra Grge Martića 4) u Zagrebu.

 

Na novim Dizajn dijalozima gostuje talentovani i produktivni dizajner i tipograf Marko Hrastovec!

 

Pokrenut projekat "Piece of Zagreb/Komadić Zagreba"

Pokrenut projekat stvaranja kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira, pod nazivom "Piece of Zagreb/Komadić Zagreba"!
 

"Piece of Zagreb/Komadić Zagreba" je projekat posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira, u organizaciji Dizajn centra Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba.

 

Proglašene najbolje fotografije iz Srbije na Sony World Photography Awards 2017

Fotografija „Postojanje“ Jelene Janković iz Beograda osvojila je Nacionalnu nagradu za Srbiju na takmičenju Sony World Photography Awards, odnosno, proglašena je za najbolju fotografiju iz Srbije koja je stigla na ovaj konkurs.

 

 

 

KIC Zagreb | Izložba "Omladinske radne akcije - dizajn ideologije"

KIC - Kulturno informativni centar iz Zagreba, vas poziva da posetite izložbu "Omladinske radne akcije - dizajn ideologije" koja će se održati od 29. marta do 11. aprila u galeriji na spratu (Preradovićeva 5, Zagreb, Hrvatska).

Projekat Omladinske radne akcije - dizajn ideologije istražuje fenomen kulture i dizajna omladinskih radnih akcija i odnose politike, ideologije i (popularne) kulture u tom premalo obrađenom segmentu istorije.

 

 

41. Belgrade Fashion Week

Najnoviji modni trendovi, regionalno takmičenje, strani gosti i eminentni domaći dizajneri obeležiće 41. Belgrade Fashion Week koji se održava od 28. marta do 4. aprila.

Među brojnim dizajnerima, svoju kolekciju predstaviće i mlada modna dizajnerka BOJANA JOVETIĆ.


 

Centralni deo programa biće održan u Belexpocentru, a deo programa je u Galeriji Štab i u Dorćol Platzu.

HDD, Zagreb | Javni razgovor: Sven Sorić i Hrvoje Spudić "Tko treba plakate?"

U zagrebačkoj HDD galeriji, večeras, 28. marta, sa početkom u 19 časova održaće se [d]razgovor povodom aktuelne izložbe This Town Needs Posters.

Gosti su, naravno, mladi autorski duo Hrvoje Spudić i Sven Sorić, koji će nam u razgovoru sa voditeljem galerije Markom Golubom otkrivati tajne manuelne štampe, zašto uvek vredi eksperimentisati, kojih se pravila valja držati a koja treba kršiti, odakle medij plakata danas crpi svoju vitalnost i kako su studenti arhitekture prebegli u dizajn.

 

Obeležavanje 50 godina od premijere filma "Skupljači perja" u Muzeju Jugoslavije

Muzej Jugoslavije, u saradnji s kompanijom Avala film Way i Jugoslovenskom kinotekom, u utorak 28. marta od 17.00 časova organizuje program obeležavanja 50 godina od premijere filma Aleksandra Petrovića Skupljači perja.

 

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services