Global

Svetlosna instalacija naše umetnice u Švedskoj

Cellula" je pobedničko rešenje konkursa za permanentnu umetničku instalaciju za novoizgrađeni kompleks gradske bolnice u Alingsås-u, rad naše umetnice Aleksandre Stratimirović.


 

 

 

”Cellula" je spomenik životu, oblikovan u formi monumentalnih skulptura. Osnovni i prepoznatljivi element je ćelija, koja gradi kompozicije u različitim veličinama i konstelacijama.

Na trgu, ispred glavnog ulaza u bolnicu, centralno je locirana monumentalna skulpturalna kompozicija.

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Sheriff & Cherry kolekcija odeće BOATLIFE Capsule Zero

Kako su i najavili početkom ove godine, Sheriff & Cherry je predstavio i pustio u prodaju prvi deo svoje kolekcije odeće Boatlife.

Reč je o odabranim modelima majica kratkih rukava, majica s dugim rukavima sa i bez kapuljače kao i modelima od frotira – haljine, pantalone, gornji delovi, ogrtači, ženski kombinezoni, pončo, torbe - koji su jedna od prvih iz serije kreativnih novosti ovog globalno poznatog brenda na čijem je čelu kreativac Mauro Massarotto iz Rovinja (Istra).

Forum „Izađi napolje!“ u Beču

U Beču je počeo trodnevni forum „Javne površine“ na kome su svi građani pozvani da otkriju i bolje upoznaju javni prostor svog grada.

 

Pod sloganom „Izađi napolje“ na više od 50 lokacija u gradu organizovane su šetnje, razgledanja i druge aktivnosti.

 

 

Mesta na otvorenom se sve više prilagođavaju potrebama građana i postaju ekološki održiva.

Dodeljene nagrade i Grand Prix festivala Rovinj Photodays 2019!

Ispred prepune pozornice TN Amarin, svečanom dodelom nagrada pobednicima godišnjeg Konkursa i dodelom Grand Prix-a, zvanično je završen program najvećeg hrvatskog festivala savremene fotografije - Rovinj Photodays!

 

 

 

15. PICTOPLASMA | Berlin

Jubilarno, 15. izdanje konferencije i festivala Pictoplasma (International Festival of Character Design and Art), održava se od 8. do 12. maja na više lokacija u Berlinu.

Festival će ugostiti najreferentnije međunarodne pionire karaktera, kreatore, umetnike, novopridošlice i entuzijaste na posebnoj petodnevnoj proslavi savremenog dizajna karaktera i umetnosti!
 

 

Bedrock House | Arhitektonski biro Turato

Predstavljamo jedan od recentnijih projekata arhitektonskog biroa Turato koji vodi hrvatski arhitekta Idis Turato. 

U pitanju je Bedrock kuća (Bedrock House) koja je realizovana 2018. godine u mestu Brzac, na ostrvu Krku u Hrvatskoj.

 

 

Bedrock House je kuća na osami, kuća za samca, život u dvoje ili bračni par, koja svoju snagu i identitet crpi iz energije mesta i specifičnog programa.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text