Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

NMCG | Izložba fotografija Franka Fontane

Izložba fotografija italijanskog fotografa Franka Fontane, biće otvorena u petak, 28. jula sa početkom u 20 časova u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju.

Nakon predstavljanja u Splitu, Rijeci, Zagrebu, Linjanu u Italiji, i u Beogradu, izložba će biti predstavljena i na Cetinju, a publika će biti u prilici da je pogleda do 1. septembra 2017.

Atelieri Žitnjak, Zagreb | Prezentacija projekta TAIWAN VIDEA 2017 Selection

Prezentacija projekta TAIWAN VIDEA 2017 Selection održaće se u petak, 28. jula u 20 časova u Galeriji AŽ - Atelierima Žitnjak u Zagrebu.
 

 

 

 

 

PLAN D

PLAN D - celogodišnja dizajnerska edukativna platforma!

Prvo izdanje festivala Plan D održaće se od 27. septembra do 1. oktobra 2017. godine u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

 

 

Izložba "Aktovi" Stanka Abadžića u Laubi

U sklopu svog letnjeg programa, Lauba otvara još jednu izložbu! 

 

Izložba "Aktovi" Stanka Abadžića biće otvorena u subotu, 22. jula u 20 časova u zagrebačkoj Laubi.Uz izložbu Andrewa Salgada koju možete pogledati do 20. avgusta, Lauba  je pripremila i tri izložbe hrvatskih autora. Nakon izložbe „Ne volim zalaske“ Tee Jurišić slede „Aktovi“ Stanka Abadžića.

Mikser pokreće crowdfunding kampanju za završetak rekonstrukcije kulturnog centra Mikser House Sarajevo!

Kulturna organizacija „Mikser" pokreće međunarodnu crowdfunding kampanju za završetak radova na rekonstrukciji napuštene fabrike u industrijskom kompleksu „Vaso Miskin Crni“ u Pofalićima u budući regionalni centar Mikser House u Sarajevu, čije je svečano otvaranje zakazano za 8. septembar ove godine.

 

 

 

 

Veliki točak u Beču slavi 120. jubilej

Nedavno je Veliki točak u bečkom zabavnom parku Prater proslavio 120 godina od svoje prve vožnje.

Veliki točak, visine 64 metra, je otvoren 3. jula 1897. godine povodom proslave 50 godina vladavine cara Franca Jozefa I. Konstruisali su ga britanski inženjeri Valter B. Baset i Heri Hičins.

 

 

Za izgradnju točka korišćeni su kranovi na paru, a troškovi čitavog poduhvata iznosili su jednu milionu kruna. Na dan otvaranja 10.000 gostiju se vozilo u Velikom točku.

Izložba Roze El-Hasan "Kao ptice" u MSUV-u

Izložba mađarsko-sirijske umetnice Roze El-Hasan "Kao ptice", biće otvorena u okviru međunarodnog projekta Risk change, podržanog od strane programa Evropske Unije “Kreativna Evropa”, u petak 14. jula, u 20 časova u galeriji S, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Kustosi izložbe: Sanja Kojić Mladenov, Barnabás Bencsik. Izložba će biti otvorena do 13. avgusta 2017.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services