Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

"Mix it up" by Bruketa&Žinić&Grey

Kako izgledaju Elvis Presley i Mona Lisa spojeni u jednoj slici, otkriva nam novi projekat hrvatske agencije Bruketa&Žinić&Grey!
 

Ilustratori iz Hrvatske su izmiksovali naizgled nespojive poznate ličnosti u katalogu papira Igepa - Mix it up!

 

 

 

Rekordan broj prijava za SEMPLER nagrade

Rekordan broj prijava na takmičenje Sempler!

 

 

Na 19. konferenciji medijskih trendova SEMPL, koja će se održati 23. i 24. novembra u Portorožu, najbolje medijske strategije godine i ovaj put će osvojiti Sempler nagrade i to jedanaest zlatnih i Veliku Sempler nagradu.
 

 

Izložba „Snaga godina“ u Beču

Izložba pod nazivom „Snaga godina“ („Die Kraft des Alters“) biće prikazana u muzeju „Donji Belvedere“ u Beču u periodu od 17. novembra 2017. do 4. marta 2018. godine.

 

U pitanju je prva višemedijalna izložba koja se bavi temom starosti.

 

Retrospektivna izložba Slobodana Boba Slovinića na Cetinju

Retrospektivna izložba Slobodana Boba Slovinića biće otvorena 17. novembra u 19 časova u crnogorskoj galeriji umetnosti Miodrag Dado Đurić (Balšića pazar bb, Cetinje).

Organizator izložbe je Narodni muzej Crne Gore. Kustosi izložbe su Ljiljana Zeković i Miloš Marjanović. Izložba će biti otvorena do 31. decembra 2017. godine.

Ateljei Žitnjak, Zagreb | Izložba "Treće vrijeme" Neli Ružić

Izložba "Treće vrijeme" Neli Ružić biće otvorena 17. novembra u 19 časova u zagrebačkoj Galeriji AŽ Atelijeri Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb).

 

Izložba ''Treće vrijeme'' splitske umetnice Neli Ružić obuhvata seriju multimedijalnih radova međusobno povezanih interakcijom biografskih elemenata sećanja i istorijskih tačaka kolektivne memorije.

 

Konferencija „Cities in the Age of Climate Change“ u Beču

Grad Beč i gradsko preduzeće „Urban Innovation Vienna“ organizuju konferenciju „Cities in the Age of Climate Change“ 28. novembra 2017. godine u glavnom gradu Austrije.

Pariski klimatski sporazum iz decembra 2015. godine nije samo globalni politički izazov, već pre svega vrlo ambiciozan zadatak za budućnost svih gradova.

 

 

Inovacije na festivalu „Vienna Art Week“

U glavnom gradu Austrije od 13. do 19. novembra na festivalu „Vienna Art Week“ okuplja se umetnička scena.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala su „Inovacije“. „U društvu se uz pomoć veštačke inteligencije dosta toga pokreće, tako je i u umetnosti. Ali i umetnost je dosta uticala na tehnološki razvoj“, kaže umetnički direktor festivala Robert Punkenhofer.

 

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services