Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Otvaranje prve stalne postavke Etnografskog muzeja Crne Gore

Etnografski muzej Crne Gore otvara svoju prvu stalnu postavku!Narodni muzej Crne Gore povodom proslave Dana državnosti najavljuje otvaranje prve stalne postavke Etnografskog muzeja, u ponedeljak, 16. jula u 20h na Cetinju (Dvorski trg). 

 

 

U Amsterdamu otkriven Heringov mural iz 1986.

Kit Heringov (Keith Haring) gigantski mural na fasadi skladišta muzeja Stedelijk u Amsterdamu, koji je poznati umetnik realizovao 1986. godine, ponovo je otkriven.

Nepunih 30 godina ovaj čuveni mural visine 12 metara, bio je prekriven aluminijumskom oblogom. Smatra se da je ovo jedan od najvećih Heringovih radova u Evropi.

 

Atelieri Žitnjak, Zagreb | Izložba ''Horizont'' Ivane Dražić Selmani

Izložba ''Horizont'' dubrovačke umetnice Ivane Dražić Selmani, biće otvorena 6. jula u 19 časova u Galeriji AŽ - Atelieri Žitnjak u Zagrebu (ulazni hodnik stare škole Petruševac, Žitnjak 53, Zagreb).
 

 

 

 

Umetnički projekat ''Percepcije'' započeo regionalnu turneju

U prisustvu brojnih zvanica i ljubitelja umetnosti, 3. jula je na Cetinju svečano otvorena izložba ‘’Zašto nema velikih muških umetnika?’’ u organizaciji Narodnog muzeja Crne Gore i British Council-a.

"Network Effect": međunarodna konferencija o fenomenu umrežavanja u Rijeci

"Network Effect": međunarodna konferencija o fenomenu umrežavanja, biće održana ove subote, 30. juna u Filodrammatici (Korzo 28/1) u Rijeci.

 

Konferenciju organizuje Drugo more i Institut za istoriju umetnosti.

 

 

A'Design Award za "EnGo Smart Street Light" Vladimira Zagorca

Dizajnersko rešenje "EnGo Smart Street Light" Vladimira Zagorca, industrijskog dizajnera iz Beograda, nagrađeno je na jednom od najprestižnijih dizajnerskih konkursa u svetu, A'Design Award, koji se održava u Italiji.

 

 

 

Rešenje je nagrađeno bronzanom nagradom u kategoriji urbanog mobilijara na konkursu na kojem svake godine učestvuje više hiljada dizajnera.

U Beču otvoreno groblje za vlasnike i ljubimce

Beč: da vlasnik i ljubimac zajedno počivaju!

 

 

 

U glavnom gradu Austrije otvoreno je prvo groblje na kojem će se na jednom mestu sahranjivati vlasnici i ljubimci.

 

 

Nakon što su Bečlije veoma pozitivno reagovale na 2011. godine otvoreno groblje za životinje, iz gradske uprave su se odlučili na korak dalje i izdvojili poseban areal za zajedničko groblje, za vlasnike i ljubimce

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text