Ženski umetnički duo NEOZOON na Videodromu

Ženski umetnički duo NEOZOON na Videodromu

Šesti seminar projekta Videodrom održava od 15. do 17. decembra 2017. u Domu kulture "Studentski grad".

Projekat Videodrom organizuje Transimage platforma za politike pokretnih slika i Doplgenger umetnički duo uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Akademskog filmskog centra Doma kulture “Studentski grad”.

 

 

Šesti seminar projekta Videodrom | Aktivizam i eksperimentalni film realizuje se u saradnji sa Alternative Film/Video festivalom i Fakultetom za medije i komunikacije u Beogradu. Pod sloganom Alternativni film kao subverzivna umetnost, Festival novog filma i videa Alternative Film/Video se održava od 13. do 17. decembra u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Videodrom je kulturno-obrazovni program koji propituje režime znanja u odnosima filmske umetnosti i savremenog audio-vizuelnog medija prema društvenom kontekstu i dominantnoj društveno-ekonomskoj paradigmi. Ovogodišnje izdanje projekta, koji je zamišljen kao višegodišnje istraživanje, baviće se odnosom aktivizma i pokretnih slika. U samoobrazovanom formatu predavanja, projekcija, razgovora i radionica, Videodrom će predstaviti različite pozicije filmskog aktivizma, kako u istorijskom tako i u kontekstu savremenosti.

Videodrom trodnevne radionice se održavaju dve godine zaredom i u fokus svog propitivanja postavljaju praksu i raznovrsne pristupe pronađenim snimcima faund-futidž (found-footage). 

☛ Radionica / Workshop
FOOTAGE GAME / IGRA S FUTIDŽOM

Vodi / Run by: NEOZOON
15 – 17. 12. 2017. | (11:00 – 18:00)
Dom kulture "Studentski grad" (Atelje 26) | Fakultet za medije i komunikacije

Faund-futidž (found footage) radionicu pravljenja filmova od materijala pronađenih na internetu vodiće NEOZOON kolektiv, ženski umetnički duo osnovan 2009. godine u Berlinu i Parizu. Polaznici će, istražujući internet, stvarati svoje faund-futidž video radove uzimajući u obzir sociološke pojave i paradokse kulturnih normi.

Radionica Neozon kolektiva nastoji da produbi temu pronađenih snimaka i da putem gledanja i diskusije o zbirci odabranih klipova, filmova i umetničkih dela podstakne učesnike na razvijanje vlastitog faund-futidž video rada, uzimajući u obzir sociološke pojave i/ili paradokse kulturnih normi.


Neozoon

 

---------------------------
☛ Autorska prezentacija / Author’s presentation
INTO THE WILD / U DIVLJINU

Predstavlja / Presented by: NEOZOON
15. 12. 2017. | 19:00
Mala sala | Small Theatre @ Dom kulture "Studentski grad"

NEOZOON je ženski umetnički duo osnovan 2009. godine u Berlinu i Parizu. Njihov rad je usresređen na odnos između životinja i ljudi, te kako savremena društva tretiraju mrtve i žive životinje. Akcije NEOZOON-a se odvijaju u javnim prostorima: na gradskim ulicama, u javnim ustanovama i na mreži. Njihovi umetnički mediji kreću se od kolaža preko instalacija do filma. Recikliranje pronađenih snimaka (found-footage) predstavlja konstantan elemenat u njihovom radu, prilikom kojeg NEOZOON upošljava amaterske video-zapise s Jutjuba (YouTube). Njihovi radovi su prikazani u Centru Pompidu u Parizu i HKW u Berlinu i u Foto-muzeju u Vinterturu, na međunarodnim filmskim festivalima u Oberhauzenu, Roterdamu i Njujorku i dr.

Program:
2010 DAS MANTELTIER, 03:30 min.
2011 GOOD BOY – BAD BOY, 03:15 min.
2012 BUCK FEVER, 05:50 min.
2013 UNBOXING EDEN, 05:00 min.
2014 MY BBY 8L3W, 03:03 min., digital file, color, sound
2017 LOVE GOES THROUGH THE STOMACH, 14:58 min., digital file, color, sound

---------------------------
☛ Prezentacija Videodrom radionica faund-futidža 
VEŽBANKA FOUND FUTIDŽA 
Predstavlja / Presented by: TRANSIMAGE
17. 12. 2017. | 18:00
Mala sala | Small Theatre @ Dom kulture "Studentski grad"

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text