Završen projekat "Farmerke ze izbeglice"

Završen projekat "Farmerke ze izbeglice"

Završena aukcija unikatnih farmerki koje su donirale svetske zvezde!

 

Aukcija farmerki koje su donirale poznate svetske ličnosti u okviru globalnog projekta „Farmerke za izbeglice“, a koje je potom oslikao Džoni Dar, zvanično je zatvorena 31. oktobra uz dramatično nadmetanje u poslednjim minutima.

 

 

Za tri meseca trajanja aukcije, prikupljeno je više od 280.000 funti koje će biti donirane Međunarodnom komitetu spasa i pomoći da se finansiraju inicijative ove organizacije koja pomaže milionima izbeglica širom sveta, uključujući i Srbiju.

Komad garderobe koji je prodat po najvećoj ceni bio je kaput koji je donirao pokrovitelj projekta, Njena Visost Seika Javaher Al Kasimi, supruga Njegove Visosti vladara Sardze, koji je Dar oslikao geometrijskim oblicima zlatne boje, a koji je prodat za 100.000 funti.

Za kraj aukcije, farmerke su prikazane na izložbi u galeriji „Sači“ u Londonu koja je privukla više od 20.000 posetilaca iz celog sveta koji su imali priliku da uživo vide ova umetnička dela Džonija Dara. Tim povodom, ovaj umetnik rekao je: „Ja ne vidim izbeglice, ja vidim ljude koji imaju snažan san. Pogledajte samo njihovu odlučnost i borbu. Izbeglice su postali sticajem ružnih okolnosti, ali oni su i dalje borci za vlastite snove i bolje ljudske odnose.“„Farmerke za izbeglice“ je projekat Džonija Dara i inicijativa za prikupljanje dobrovoljnih priloga posvećena pomaganju izbeglicama širom sveta. Više od 100 poznatih ličnosti doniralo je svoje farmerke, koje je potom oslikao Džoni Dar i koje su date na aukciju kako bi se prikupili prilozi za izbeglice širom sveta. Ovaj projekat predstavlja kolekciju umetničkog izraza kojim se potvrđuje da svaki čovek ima jedinstvenu i jednaku vrednost, i pravo da živi u stabilnosti, bezbednosti i miru.

Džoni Dar je umetnik i pionir u predstavljanju originalnog oblika umetničkih izraza kroz slikanje, ilustracije, modu, dizajn, bodi art, multimediju i muziku. Svojim radom voli da pomera granice, ostvaruje snove i nemoguće čini mogućim. Njegov umetnički rad inspiriše i poziva publiku da iskusi novu renesansu izraza i iskustva.

Međunarodni komitet spasa pruža odgovor na najgore humanitarne krize u svetu, pomaže obnavljanju zdravlja, bezbednosti, obrazovanja, ekonomskog blagostanja i moći kod ljudi razorenih konfliktom i katastrofama. Osnovan je 1933. godine na inicijativu Alberta Ajnštajna i radi u preko 40 zemalja u svetu, pomažući ljudima da prežive, preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću i ojačaju svoje zajednice.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services