YBD na Beogradskom sajmu nameštaja i dodela nagrade "Zlatni ključ"

young balkan designers, sajam namestaja, mikser house, zlatni kljuc, golden key

Mikser Hous i Beogradski sajam nameštaja predstavljaju projekat "Young Balkan Designers" i dodeljuju nagradu "Zlatni ključ"

 

 

 

 


53. sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održan od 10. do 15. novembra pod sloganom Beogradski sajam – sada, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma, a prvi put ove godine, Mikser i Balkan Design Network nastupaju kao medijski partneri ove manifetacije.

Ove godine manifestacija je doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca: u konceptualnom smislu – programskim akcentovanjem dizajnerski orijentisanih kompanija, a na biznis planu – jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers Programa.

Izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja, a za  ljubitelje novih trendova u svetu dizajna, od ove godine posebno će biti zanimljiva “Izložba mladih dizajnera” u hali 3, kao i talent zone u hali 3A, gde će publika imati priliku da vidi i izložbu “Young Balkan Designers: Common Grounds”, realizovanu od strane Balkanske Dizajn mreže.

Učesnici na izložbi, umetnici iz čitavog regiona, predstaviće svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma. Izložba će, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, biti prilika za afirmaciju najuspešnijih dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede, dok sa druge strane, naglašavajući dizajnerski segment, beogradski Sajam nameštaja dobija novi, kulturološki aspekt koji u našoj sredini podiže lestvicu u doživljaju i poimanju enterijera.

Od ove godine Beogradski Sajam Nameštaja dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ, kao potvrdu najboljih proizvoda sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, a o nagradama će odlučivati tim internacionalnih eksperata: Matteo Zorzenoni (ITA), Miha Klinar (SLO), GIGO DESIGN, Nikola Radeljković (HR) – NUMEN / FOR USE i Vesna Pejović (SRB) – Kako.Ko Design Studio.

Dodela nagrada “Zlatni ključ” će se prvi put održati van Sajma, u srcu kreativne četvrti Savamala, u prostoru Mikser House-a u četvrtak, 12. novembra u 20:30 časova.

53. sajam nameštaja: “Sada” otvoren je za posetioce od 10. do 15. novembra, na Beogradskom sajmu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services