Vuk Vučković | Solo Show

Vuk Vučković | Solo Show

Izložba "Vuk Vučković - Solo Show", biće otvorena u četvrtak, 22. novembra od 20 časova u galeriji "X Vitamin" (Studentski trg 11).

 

 

 

 

 

Vuk Vučković publici je poznat po seriji slika “Uzbudljivi Gradovi” na kojima veoma detaljno predstavlja panorame gradova, ističući objekte koje ih čine jedinstvenim i prepoznatljivim. Nakon Beograda, Njujorka, Novog Sada, Čikaga i Londona, seriji se priključila slika Beča, na kojoj je umetnik radio tokom 2018. godine. 

Izložba će predstavljati svojevrstan dijalog radova pomenute serije i jednog do sada neizlaganog opusa.

Reč je o apstraktnim slikama pod nazivom "Kosmički Predeli". 

"Kosmičke Predele" Vuk stvara u periodu misaonog opuštanja i podsvesne igre. Oni su konstantan deo njegovog umetničkog procesa i predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu. Vuk na seriji "Kosmički Predeli" radi još od 2010. godine i ona obuhvata preko 40 radova. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u toku 2018. godine, paralelno sa slikom Beča. Osim trenutka u kome nastaju, ove dve serije povezuje umetnikovo ubeđenje u moć boje da utiče na čovekovo unutrašnje stanje duha i njegova želja da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text