Volkshotel by Studio Müller Van Tol

Volkshotel by Studio Müller Van Tol

Holandski dizajner Bas van Tol iz Studija Müller Van Tol zaslužan je za fantastičan dizajn enterijera novootvorenog hotela Volkshotel u Amsterdamu.

 

 

 

Višenamenski Hotel Volkshotel otvorio je svoja vrata 27.juna na adresi Wibautstraat 150, istočni Amsterdam. Najveći deo prostora hotela dizajnirao je, i njegovo uzbudljivo renoviranja izneo je gorepomenuti studio Müller Van Tol.

Ime Bas van Tol dobro je poznato poštovaocima amsterdamskih enterijera. Ovaj dizajner potpisuje i dizajn proslavljenih enterijera među kojima su Club 11, Club Trouw, Restaurant As, Showroom Agentur, itd, svi u istom gradu.

Hotel Volkshotel zauzima nekadašnji dom holandskih novina De Volkskrant, moderne betonske strukture iz šezdesetih godina, izuzetno otvorene, funkcionalne i očuvane građevine. Ovi kvaliteti su očuvani i u novom dizajnu.

Jednostavnost je prožeta kako kroz upotrebu materijala tako i u detaljima. Random kompozicije umnožavaju se u tri tona, davjući svakoj sobi utisak specijalne izrade a gostima jedinstveni osećaj, toliko drugačiji od anonimnosti standardnih soba.

Silk print otisci i crteži po zidovima spavaćih soba podsetnik su tradicije i svega onoga što ova zgrada sama simbolizuje. 

Ubačeni dinamični elementi enterijera dopadljivi su savremenim putnicima. Simplifikovano, moderno i svedeno, sve je u duhu modernističke tradicije šezdesetih godina.

Velike prozorske špaletne donose dodatnu dubinu i značaj svake sobe ponaosob. Zadržani betonski konstruktivni stubovi su još jedan dominantan detalj u enterijeru.

Turisti, meštani, stanari, prolaznici, kreativci, studenti, fleksibilni radnici, stručnjaci... svi oni su pozvani da formiraju zajednicu u ovom višenamenskom prostoru i na taj način u potpunosti ožive ovaj kompleks.

De Volkshotel Hotel je zamišljen kao multifunkcionalan objekat sa restoranom, barom, spa prostorom, klubom, kafićem, co-working prostorom... Club Canvas je bar na sedmom spratu sa predivnim pogledom i odličnim sound sistemom, idealan za letnje žurke na otvorenom.

Poput ACE hotela u Londonu i Daniel hotela u Beču, novootvoreni Volkshotel u Amsterdamu je još jedan cool evropski hotel koji vredi posetiti.

 

Fotografije: Ilco Kemmere, Irene O Callaghan

 

  

. 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services