Virtuelna izložba "Prilagođeni procesi" Milana Nešića

Virtuelna izložba "Prilagođeni procesi" Milana Nešića

Virtuelna izložba „Prilagođeni procesi“ Milana Nešića predstavljena je u okviru sajta Prodajne galerije „Beograd“.

 

 

U okviru virtuelne izložbe Prodajne galerije „Beograd“ predstavljene su slike Milana Nešića nastale tokom 2017. godine.

 

Najnoviju seriju slika Milana Nešća u poređenju sa dosadašnjim opusom karakteriše odsustvo „ready made“ objekata koji su bili integrisani u sliku. Slikarstvo je i sada osnovno sredstvo svog umetničkog izraza. Snažan kolorit i vešto korišćenje boje direktno iz tube daju slici dinamičnost.

Kroz slikarstvo Milan Nešić se bavi formom, uz diskretnu upotrebu znakova. Kako sam umetnik kaže: „Motive i oblike biram proizvoljno. Bez obzira na njihovu prepoznatljivost u jednom broju radova, oni nisu nosioci nekog narativa ili poruke, sto ne treba nužno da uslovljava i posmatrača u tom pogledu.  Intervencije su jednostavne i direktne kako bi naglasak ostao na procesima građenja i vizuelnoj ideji rada.“ U okviru izložbe na sajtu Prodajne galerije „Beograd“ možete da vidite šta sam umetnik kaže o svom stvaralaštvu, da pročite tekstove o ranijim Nešićevim radovima koje su napisali: Tamara Đorđević, Nebojša Milenkovića i Sanja Kojić Mladenov. Takođe moguće je i „zaviriti“ u umetnikov atelje.

Milan Nešić rođen 1976. godine u Sremskoj Mitrovici. Upisao je Fakultet likovnih umetnosti u Prištini 1997. godine. Diplomirao na  Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2003. godine. Master akademske studije iz oblasti slikarstva završio 2015. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostrantvu. Dobitnik je godišnje nagrade Akademije umetnosti za slikarstvo 2003. godine, kao i nagrade Perspektivni kao najbolji mladi stvaralac u kategoriji slikarstvo Art klinike, Novi Sad,  takođe 2003. godine. Izdvojili bi i otkup radova od strane Telenor kolekcije 2009. godine, kao i otkup Muzeja savremene umetnosti Vojvodine iz 2011. godine.

Izložbu je moguće pogledati do 28. februara 2018. godine
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text