Virtuelna izložba „Drugačiji duh portreta“ Tare Rodić

Virtuelna izložba „Drugačiji duh portreta“ Tare Rodić

Virtuelna izložba „Drugačiji duh portreta“ autorke Tare Rodić, biće predstavljena od 1. do 30. aprila u okviru sajta Prodajne galerije „Beograd“ (Kosančićev venac 19).

 

 

 

 

U okviru aprilske virtuelne izložbe biće predstavljena Tara Rodić i serija slika pod nazivom „Drugačiji duh portreta“. Slike koje su izložene ukazuju na sklonost umetnice ka ekspresionističkom izrazu.

Tara Rodić predstavlja imaginarne likove u istim takvim predelima, a slike odišu subjektivnim doživljajima i mislima umetnice koja se ne obazire na racionalnost spoljašnjeg sveta. Slike su oslobođene društvenih konvencija i intenzivno ukazuju na slojevita životna iskustva i lične vizije Tare Rodić.

Lidija Marinkov Pavlović o slikarstvu Tare Rodić piše: „Polazište i okosnica svih radova je crtež, kome se Tara u procesu građenja slike stalno vraća, pa se radovi i uvek kreću između ove dve kategorije. Pored crteža, istančan osećaj za slikarski potez i nanos tmastih tonova sa finim valerskim gradacijama u likovnom smislu, glavne su odlike njenih slika, koje su već sada stilski određene. Za autorku je, međutim najvažniji sam čin slikanja, slikarsko iskustvo, ono koje najviše nalikuje slikarima italijanske transavangarde i koje „ponovoističe individualnost koja sad nije epska, nego ironično fragmentarna i prisna“.“

U okviru izložbe možete da pročitate tekstove Lidije Marinkov Pavlović i Ivone Fregl i da zavirite u atelje Tare Rodić.

Tara Rodić rođena je u Beogradu, 1988. godine. Akademiju umetnosti u Novom Sadu upisala je 2007. godine, katedru za slikarsvo u klasi profesora Jovana Rakidžića. Završila je master studije slikarstva na istoj Akademiji, 2013/2014. godine.  Član je ULUS-a od 2014, a samostalni umetnik od 2018. godine. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade Niš Art Fondacije 2018. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text