Vienna Design Week 2014

Vienna Design Week 2014

Najveći festival dizajna u Austriji, Bečka nedelja dizajna 2014 (Vienna Design Week) održava se ove godine od 26. septembra do 5. oktobra.


U saradnji sa bečkim muzejima, proizvodnim preduzećima i dizajnerima iz čitavog sveta “Bečka nedelja dizajna" predstaviće različite pristupe temi – sadržajno kao i prostorno.

 

 

Moto ovogodišnje manifestacije je “Internacionalno, ali locirano lokalno”. Kampanju za ovo izdanje Bečke nedelje dizajna potpisuje Katarina Šoškić.

Na manifestaciji će biti predstavljeni internacionalni izlagači iz oblasti proizvodnog i industrijskog dizajna, kao i dizajna nameštaja i eksperimentalni pristup dizajnu.


Passionswege bei J. & L. Lobmeyr - Boaz Cohen (BCXSY) i Sayaka Yamamoto (BCXSY), © ABC - Peter Schernhuber


Dizajn je mnogo više od kreiranog proizvoda: “VIENNA DESIGN WEEK” definiše pojam dizajna kao sastavni deo kulturne produkcije. Festival ukazuje kako dizajn u osnovi određuje našu materijalnu kulturu, našu svakodnevicu i svet robe, kao i stil života i modu. Ukratko, dizajn određuje naš sveukupni estetski osećaj i rezonovanje. To daje povod, ne samo da se dizajn slavi, već i da se kritički diskutuje, a “Bečka nedelja dizajna” se prihvatila oba zadatka, poručuju organizatori ove poznate manifestacije.

Prošle godine je „VIENNA DESIGN WEEK“ posetilo 30.900 ljubitelja dizajna.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services