Video „survival of an artist“ | Lysann König u U10

Video „survival of an artist“ | Lysann König u U10

Promocija muzičkog videa „survival of an artist“ Lizan Konig, kao i razgovor sa umetnicom o kolektivima „Dr. Kuckucks Labrador“ i „who writes his_tory?“, održaće se u petak, 12. oktobra od 20 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

 Od 20 časova, umetnica će govoriti o svojim skorašnjim radovima, kao i o umetničko-kustoskom kolektivu „Dr. Kuckucks Labrador“ i „who writes his_tory?“, feminističkom kolektivu koji se bavi uređivanjem stranica na Vikipediji sa ciljem povećanja broja članaka o umetnicama.
(20 minuta + 10 minuta za pitanja. Razgovor će se održati na engleskom jeziku)

Zatim će uslediti ekskluzivna premijera muzičkog videa „survival of an artist“ Lizan Konig u saradnji sa Rolandom Burkijem i Simonom Sauerkrautom.

Lizan Konig (1986, Nemačka) zasniva svoje radove na postkapitalističkoj kritici, kao i potrazi za novim načinima umetničke i društvene saradnje. Interesuje je stvaranje situacija kojima pokušava da porazi pasivnost posmatrača. Naročito iz tog razloga, koristi se multimedijalnim instalacijama, performansom i crtežom. Kroz umetnički kolektiv Dr Kukuks Labrador, aktivna je i kao kustoskinja, a takođe se bavi i muzikom. Trenutno živi i radi u Bazelu.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text