"VicLeka" - Vic Godard (London) & A.M.Leka (Beograd)

"VicLeka" - Vic Godard (London) & A.M.Leka (Beograd)

Svetska premijera umetničkog projekta VikLeka, održaće se od 10. do 18. jula u Galeriji O3one (Ozone Art Space, Uzun Mirkova 10).

Otvaranje izložbe "VicLeka"-Vic Godard (London) & A.M.Leka (Beograd) biće upriličeno 10. jula u 20 časova.

 U pitanju je zajednička izložba Aleksadra Leke Mladenovića sa Vicom Godardom, pionirom britanskog panka.

„Vik Godar je verovatno najznačajniji živi Englez“, Mark Rajli, BBC 6

Izložba-projekat VikLeka je rezultat saradnje Vika Godara, londonskog kompozitora, pevača, pesnika, pionira britanskog panka, i Aleksandra Mladenovića Leke, beogradskog, međunarodno priznatog vizuelnog umetnika i profesora FLU u Beogradu.

VikLeka je eksluzivni multioriginalni umetnički “boks”, kreativni dijalog nabijen emocijom i energijom panka.

„U osnovi projekta je čvrsta, crna kutija i to kako ona služi za skladištenje ograničene serije ručno izvedenih grafika. Svaka kutija sadrži jedinstveni VikLeka set koji se sastoji iz dva dela: sa jedne strane, tu su faksimili Vik Godarovih originalnih pesama, i sa druge, grafike-odštampane slikovne predstave kao odgovor na svaku pojedinačnu pesmu koja je inspirisala Leku. Vik i Leka su izabrali pesme u skladu sa potencijalom istih da generišu vizuelni odgovor; rezultat toga je izbor koji povezuje skoro četrdeset godina Vikove muzičke karijere.“ 

PhD Kejt Granžuan (Kate Grandjouan), istoričarka umetnosti

„U svojoj zaokruženosti, dijalog Vik-Leka, je veliki audio-poetsko-grafički krik za punk harmonijom koja nedostaje neupućenima i nadmenima, ali istovremeno iskorak od utabanih puteva u muziku i vizuelne medije za posvećene i vernike bez crkve.“
Petar Peca Popović, pisac i rok kritičar

Multimedijalni set, osim grafika, sadrži Godarovo prateće CD izdanje (Gnu Records), kompilaciju sa  12 pesama koje su nadahnule projekat.

Dva umetnika su već do sada sarađivala na CD izdanjima grupe Vic Godard & Subway Sect Live and Rare Vol. 1 i Vol. 2 (Gnu Records, London, 2011, 2012) za koje je A.M.Leka uradio rešenja omota, i na Mladenovićevom doktorskom  projektu „Rani pank i hibridna grafika“, 2012.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services