"Urban Portraits" by David Pujadó

"Urban Portraits" by David Pujadó

Izložba fotografija „Urban portraits“ španskog fotografa Davida Pujadó-a biće otvorena 3. decembra u 20h u Kafe-knjižari Meduza (Gospodar Jevremova 6).

David Pujadó je fotograf, poreklom iz Barselone, ali sa novim prebivalištem u Beogradu. Njegova nova beogradska izložba fotografija obuhvatiće "urbane portrete" koje je snimao u protekle dve godine.

 

Kako sam autor kaže "za svoje fotografije koristio sam evropski street fashion stil snimanja, a svi modeli su uglavnom fotkani do ispod ramena". Autor je napravio preko 500 portreta, a na izložbi u Beogradu biće prikazan izbor, među kojima i portreti nekih Beograđana, poput porteta modela i plesačice Anje Madly Nikolić i fotografa Sare Stojković.

Ovaj projekat je nastao iz potrebe za komunikacijom, potrebe da autor sruši svoje zidove i stvori društvene odnose. Sate i sate je provodio šetajući ulicama Londona, Berlina, Barselone, Beograda, Istanbula ili Osloa, počevši od 2011. godine, pa sve do danas u potrazi za licima...kao lovac...lovac na lica.

Svaki portret, skoro 500 njih, ima svoju pravu priču...koja je nastala za vreme ili nakon snimanja. Svaka osoba otkriva svoju ličnost kroz pozu, osmeh ili postiđenost. Međutim, nekolicina je stvorila priče upravo u trenutku snimanja koje su se pretvorile u sesije, poslovne ponude, nova prijateljstva i slično.U svakom portretu mogu da se pročitaju linije života ovih ljudi, kao i sreća, tuga ili bol.

"Ponekad imam osećaj da je ovaj projekat završen...ali ja i dalje ne mogu da prestanem da se igram". David Pujadó

Izložba će biti otvorena do 29. decembra 2013. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services