Urban Incubator: Belgrade

Urban Incubator: Belgrade

Otvaranje "Urban Incubator: Belgrade" Jedinstveni projekat pod nazivom Urban Incubator posvećen je razvoju Savamale, dela Beograda koji je trenutno potpuno zanemaren. Otvaranje u Savamali označava start za sve projekte u okviru URBAN INCUBATOR: BELGRADE. To je početak kolektivnih napora da se unapredi Savamala, da funkcioniše i posluži kao model održivog i ljudski orjentisanog urbanog razvoja, koji čini grad vrednim života u njemu.

U okviru ovog projekta budućnost Savamale neće graditi urbanisti, političari i investitori, već umetnici, arhitekte i aktivisti različitog profila, koji će godinu dana zajednički ulagati napore u revitalizaciju ove četvrti.

Lokalni i internacionalni projekti iz oblasti umetnosti, kulture i socijalnih pitanja pozvani su u Savamalu, da tokom cele 2013-te budu aktivni u ovom kvartu: Raumlabor Berlin; ETH Zirih; 3Bgd (Treći Beograd); Fakultet likovnih umetnosti iz Hamburga; Univerzitet umetnosti u Cirihu; Beogradski univerzitet; NextHamburg; Gingerensemble, Zirih/Bern; “Camenzind" (BHSF Arhitekte, Zirih); Maja Popović i Boba Stanić (Beograd/Roterdam); Goethe-Guerilla i mnogi drugi.

Program otvaranja, 23. mart

12h zvanično otvaranje (Braće Krsmanović 2, pored KC Grad-a)

od 12.30h radionica kuvanja delikatesne riblje čorbe (u bašti KC Grad-a)
Beogradski stručnjaci u kuvanju riblje čorbe imaju za čast da pod vedrim nebom zajedno sa početnicimia i ljubiteljima kuvanja pripreme i začine jedan veliki riblji kotlić iz koga će se naknadno i poslužiti u dvorištu i oko Španske kuće.

od 13h Urban Incubator Walks - vođene ture kroz staru i novu Savamalu (Polasci ispred Španske kuće, Braće Krsmanović 2). Ture vode na skrivena mesta Savamalske četvrti, posećuju projekte na mestima njihovih aktivnosti i upoznaju različite ličnosti iz komšiluka. Zajedničke šetnje nude uvid u URBAN INCUBATOR: BELGRADE - u njegovim prostornim, umetničkim i društvenim dimenzijama.

od 17h Muzičko popodne uz bend "Bicikl" u KC Grad-u

od 23h Žurka otvaranja u KC Grad-u

Partneri projekta: Nemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ, Savezno ministarstvo saobraćaja, građevine i urbanizma SR Nemačke, Ambasada Švajcarske u Srbiji i Fondacija Pro Helvecia, Grad Beograd, opština Stari grad, kulturni centar „KC Grad“, Dom Omladine Beograd, ETH Zirih, PERI.

Za detaljne informacije o programu posetite sajt Goethe-Instituta u Beogradu.


  

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services