Umetničko proleće u Beču

Umetničko proleće u Beču

Beč je dobio novi festival umetnosti – „Foto Wien“, koji će biti organizovan svake druge godine.

 

Ove godine od 20. marta do 20. aprila festival se održava u organizaciji muzeja „Kuns Haus Wien“ i nadovezuje se na mesec fotografije „Eyes On“.

 

 

Novi festival stavlja fotografiju u centar pažnje i ima za cilj da predstavi raznovrsnost i potencijal lokalne fotografske scene. Više od 120 partnera – muzeja, izložbenih prostora, galerija, arhiva, institucija, umetničkih fakulteta, umetničkih inicijativa, pružiće tokom četiri nedelje nov pogled na lokalna i internacionalna dešavanja po pitanju fotografije.

U okviru festivala planirane su radionice, diskusije i jedan simpozijum. „Foto Wien“ je član Evropskog meseca fotografije u okviru kojeg se održavaju festivali fotografije i u Atini, Berlinu, Bratislavi, Budimpešti, Ljubljani, Luksemburgu i Parizu. (20.3. – 20.4.2019, www.fotowien.at)


Centrala festivala „Foto Wien“ - Poštanska štedionica Ota Vagnera © SIGNA / Stefan Seelig

 

Oko 35 austrijskih i internacionalnih galerija i trgovaca umetninama predstaviće na sajmu „Art Vienna“ savremenu umetnost, klasični modernizam i dizajn s kraja 19. i početka 20. veka do danas. Sajam umetnina se održava u palati Hofburg. (15-17.3.2019, www.artvienna.org)

Na sajmu umetnosti „Art Austria“ u palati Lihtenštajn predstaviće se umetnici koji u Austriji žive i rade. (5-7.4.2019, www.art-austria.info)


Naslovna fotografija: Valérie Jouve, bez naslova (ličnosti - Illham Riffi), 1999-2001 © Valérie Jouve

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services